Politisk uenige

- De fleste persondebatter handler om politikk. Det gjelder også lederdebatten i AUF, sier Eva Kristin Hansen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke kunne Dagbladet avsløre den pikante striden som pågår i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon AUF. På AUF-landsmøtet i oktober blir det kampvotering mellom sittende leder Eva Kristin Hansen (29) og hennes egen nestleder Gry Larsen (26) om ledervervet.

Foran AUFs landsstyremøte mandag innrømmer Hansen at lederstriden er vanskelig.

- Det er aldri hyggelig med personkonflikter, men vi er voksne folk og håndterer situasjonen. Det er bare fire uker til landsmøtet, sier Eva Kristin Hansen til Dagbladet.

Lederstriden splitter AUF: Valgkomiteen er delt, med en knapp ledelse til sittende leder.

- Hvordan opplever du at Gry Larsen utfordrer deg som sittende leder?

- Det har vært klart i lang tid at Gry ønsker å bli leder, så det var ikke overraskende. Gry ville sikkert bli en god leder, hun, men det er også viktig med kontinuitet, og det er mange som ønsker at jeg fortsetter. Så får landsmøtet avgjøre, sier Hansen.

Mens Gry Larsen og hennes tilhengere har uttalt at det ikke er noen særlig politisk forskjell på de to, påviste avisa Klassekampen fredag at leder og nestleder har endt på ulike standpunkter i en rekke saker:

Om statskirken, monarkiet, abortloven, barnetrygden og ikke minst om sikkerhetspolitikken.

- Det er riktig at vi har stått på hver vår side i en rekke saker i AUF. Det er politisk uenighet i AUF som i andre politiske organisasjoner. I AUF har det vært mye uenighet om NATOs rolle, ikke minst i forbindelse med Kosovokrigen. Der sto Gry og jeg på hver vår side, sier Hansen.

- Er det er riktig at det har vært en avtale mellom deg og Gry Larsen om at hun skulle overta som leder etter to år?

- Jeg har nok sagt til flere folk at jeg antakeligvis kom til å sitte i to år, at jeg ville ta to år av gangen. Men ingen kan lage avtaler for landsmøtet. Jeg har fått mange oppfordringer om å fortsette, og har lyst til å være med videre i å bygge opp AUF som et korrektiv til Ap, sier Hansen.

VIL FORTSETTE: - Jeg har fått mange oppfordringer om å fortsette, og har lyst til å være med videre i å bygge opp AUF som et korrektiv til Ap, sier AUF-leder Eva Kristin Hanse