Politisk uorden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

120 partilag på fylkes- og kommunenivå har fått beskjed om at de mister statsstøtten for 2008 fordi de ikke har rapportert inn inntektene sine, opplyser Aftenposten. Over 750 000 kroner i statsstøtte blir holdt tilbake. Et enstemmig storting vedtok i 2005 at partienes fylkes- og lokallag plikter å innberette hvor de får sine inntekter fra. Begrunnelsen for ordningen, som forvaltes av Partilovnemnda, er at det er viktig for demokratiet å ha innsyn i partienes pengebruk. Nå viser det seg at to av partiene som har vært pådrivere for ordningen, Venstre og SV, topper lista over antall partilag som ikke har meldt inn sine inntekter.

Innsyn i partienes bruk av penger er selvsagt viktig for demokratiet, men det er også viktig for demokratiet at partilagene har penger de kan drive politiske aktivitet for. Derfor kunne det være fristende å appellere til nemnda om å vise storsinn og gi dem som ikke har gjort opp for seg, enda en frist. Men den ettergivenheten er tydeligvis oppbrukt gjennom varsler og purringer. Så her må nok moderpartiene hjelpe sine lokallag til å rydde opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer