Politisk vold uakseptabelt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag opplevde Oslo de verste gatekampene på mer enn tretti år. Landets hovedgate Karl Johan ble dekket av et teppe av tåregass. Under lå brennende søppelkasser, knuste butikkvinduer og sammenraskede barrikader. Som våpen ble brukt bensinbomber, brustein, fyrverkeri, kniver, slagvåpen og stoler og bord fra byens uteserveringer. Opptøyene var angivelig en protest mot Israels krig i Gaza og landets støttespillere her hjemme. Det holder verken som begrunnelse eller unnskyldning. Vi er enige med en palestinsk aktivist som i går uttalte til Dagbladet at ungdommen som «brukte vold setter Palestina i skyggen og smerten på Gaza-stripen i skyggen av seg selv».

Det er verdt å merke seg at den store markeringen mot krigen foregikk på en fredelig og verdig måte. Bare i Oslo marsjerte ca. 12 000 og flere andre steder i landet var det viktige markeringer. Det er disse som representerer den norske opinionen i forholdet til krigen i Gaza, ikke en mindre gruppe ungdommer som er rede til vold. Derimot er det viktig at det blir brakt på det rene hvem disse aktivistene er og hvilke motiver de hadde. Det må ikke få feste seg et inntrykk av at voldelige demonstrasjoner er akseptabelt som politisk våpen i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer