Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiske fanger funnet i Bagdad

Amerikanske styrker har funnet minst 25 irakiske politiske fanger i underjordiske celler i utkanten av Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiske fanger også er blitt funnet andre steder i byen sier Mohammad Mohsen Zubeidi, uten å ville gi ytterligere opplysninger. De amerikanske styrkene har foreløpig ikke bekreftet funnet av fangene.

Zubeidi som er en av lederne for Iraqi National Congress (INC), Ahmed Chalabis nære medarbeidere, sier han ble valgt av religiøse- og stammeledere til leder av overgangsadministrasjon i Bagdad onsdag. USA skal støtte valget av Zubeidi. Ahmed Chalabi selv ankom den irakiske hovedstaden onsdag kveld, ifølge en av hans rådgivere.

- Borgerne valgte Mohammad Mohsen Zubeidi til leder for overgangsstyret av Bagdad, sa INC-»general» Jawdat Obeidi på en pressekonferanse i dag.

Obeidi sa at selv var han valgt til ordfører i Bagdad. Omstendighetene rundt hvordan de to ble valgt er imidlertid uklare.

- Jeg vil tjene det irakiske folket og arbeide for stabilitet i landet, sa Obeidi, før han raskt ble avbrutt av en irakisk akademiker, Kamal Saab, som sa at han foretrekker Saddam Hussein framfor folk som erklærer seg selv for ledere uten reelle valg.

Rundt 120 eksilirakere trent av amerikanske kommandostyrker, bevæpnet med Kalasjnikov-rifler kjørte i dag inn i Bagdad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media