Politiske hestehandlere

Regjeringen har hatt vareopptelling ved årets slutt og ryddet i hyllene for fastlåste saker, skriver Erling Ramnefjell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka ble det kjent at Senterpartiet etter kraftig og langvarig motstand mot omfattende vern av Trillemarka omsider har gitt etter og måttet tåle ett av sine få nederlag i den rødgrønne regjeringen. Mange i det politiske miljø var spent på hva partiet hadde fått i motytelse, og svaret kom allerede dagen etter: Sp har fått oppfylt sitt sterke ønske om å flytte Veterinærhøyskolen og Veterinærinstituttet fra Oslo til partileder Åslaug Haga hjemkommune, Ås.

Men ikke nok med det. I går morges ble det meldt på nyhetene at regjeringen omgjør sin beslutning om å øke skatten for småkraftverkene. Forslaget som ble framsatt i statsbudsjettet for neste år, utløste heftige protester ikke bare fra interesseorganisasjoner og enkeltutbyggere som fryktet svekket lønnsomhet, men også fra Sp-hold i de distriktene som ble berørt. Ifølge kilder vi har snakket med i partiet har motstanden mot skatteøkningen for småkraftverkene vært en langt viktigere sak for Sp enn det folk flest har vært klar over. Regjeringens kuvending innebærer at eksisterende og allerede planlagte småkraftverk vil få uendrede rammevilkår, mens nye kraftverk som er registrert for første gang hos NVE etter 5. oktober, får økt skatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer