Politiske kommentarer

Jens Stoltenberg la fram regjeringens tiltredelseserklæring i formiddag. Dette mener landets fremste politikere om talen:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Magne Bondevik (KrF):

- En veldig generell tale som også jeg kunne underskrevet, med et par unntak. Det som var konkret, var bare oppfølginger av initiativ fra sentrums-regjeringen. Men Arbeiderpartiet har et kjempeproblem når det gjelder miljøpolitikk. Sentrum trer klarere og klarere fram som regjerngsalternativ. Der Stoltenberg fremmer sentrumspolitikk vil vi støtte regjeringen, men vi vil også stemme imot det vi er imot.

Carl I. Hagen (Frp):

- Dette kan bli veldig bra. Det var lite konkret i denne erklæringen, men vi står klare til å være med på å videreføre privatiseringspolitikken, blant annet i helsevesenet og eldreomsorgen.

Jan Petersen (H):

- Det var mange viktige ting som ble sagt, blant annet om det statlige eierskap i oljesektoren og Telenor. Men regjeringen var veik i skole- og utdanningsspørsmålet. Andre saker må følges opp av konkrete forslag, så kan det bli bra. Hvis Ap er villig til å komme opp med dristige og gode forslag, skal Høyre være med.

Kristin Halvorsen (SV):

- En generell tale som inneholdt lite nytt. Det er først når de konkrete forslagene kommer, at det blir spennende. De svarene Stoltenberg leter etter, ligger i retning av SV og sentrumspartiene. Jeg er skuffet over at han ikke sa mer om hvordan vi skal hjelpe de fattige og forbedre helsevesenet.

Odd Roger Enoksen (Sp):

- En erklæring så rund at nesten alle kunne ha underskrevet den. Mye av det som ble sagt var en direkte oppfølgning av det den forrige regjeringen var i ferd med å gjøre. Men vi er skeptisk til den privatiseringen av helsevesenet som regjeringen legger opp til.

Lars Sponheim (V):

- Jeg savner to viktige punkter som Stoltenberg ikke sa noe som helst om. Det er åpenhet/offentlighet der vår regjering satte varig spor, og det er personvern-spørsmålet der det er viktig å være på hugget. Mye som ble sagt er nok store skritt for Ap, men vi var i ferd med å gå de samme skrittene.

Jens vil styrke offentlig sektor

Les hele tiltredelses-erklæring