Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiskudd i Harstad gikk gjennom veggen

Ved vaktskifte lørdag morgen.

 NYTT VÅDESKUDD:  Tre dager etter at politiet gikk bort fra generell bevæpning på kroppen og tilbake til vanlig framskutt lagring i tjenestebil, melder politiet i Harstad om at et vådeskudd lørdag ble avfyrt i forbindelse med vaktskifte. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.
NYTT VÅDESKUDD: Tre dager etter at politiet gikk bort fra generell bevæpning på kroppen og tilbake til vanlig framskutt lagring i tjenestebil, melder politiet i Harstad om at et vådeskudd lørdag ble avfyrt i forbindelse med vaktskifte. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En polititjenestemann avfyrte lørdag et vådeskudd inne på politistasjonen i Harstad.

Skuddet gikk gjennom en vegg og inn i et annet rom, men ingen ble skadd.

Vådeskuddet ble avfyrt i våpenrommet på stasjonen i forbindelse med vaktskifte lørdag klokka 08.15.

- Dette skjedde da et våpen skulle flyttes fra framskutt lagring i bil til våpenskap i forbindelse med vaktskiftet, sier politistasjonssjef Morten Hole ved Harstad politistasjon til NTB.

Ingen personer befant seg i rommet ved siden av, der kula kom gjennom veggen.

Hole er tilbakeholden med detaljer om hendelsen. Han opplyser at tjenestemenn i politidistriktet har personlige våpen som følger med den enkelte til og fra vakt i patruljebil.

Spørsmål om våpenet ble oppbevart ladd og i skyteklar stand i patruljebilen, besvares med at Spesialenheten for politisaker skal etterforske saken.

Hendelsen skjedde bare tre dager etter at politiets bevæpning ble avviklet onsdag.

Politiet i Helgeland opplyser at saken er rapportert videre til Politidirektoratet og Spesialenheten for politisaker.Dette er det første vådeskuddet i Midtre Hålogaland siden 2011, skriver politidistriktet i en pressemelding.

(NTB).