Politisommel ga seksualforbryter strafferabatt. Saker lå inne i to og et halvt år

Gjentatte seksuelle overgrep mot flere barn under ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå får overgriperen dommen redusert med et halvt år på grunn av sommelet.

Høyesterett mener at politiets trege etterforskning av saken er en krenkelse av Den europeiske menneskerettighetskonvensjonens avsnitt om retten til å få sin sak avgjort innen rimelig tid.

Mannen i slutten av 40-årene ble funnet skyldig i en rekke tilfeller av seksuell omgang med barn under ti år i Gulating lagmannsrett i mars i år. Han ble dømt til fengsel i fire år og seks måneder, samt til å betale en samlet oppreisning på rundt 250.000 kroner.

Mannen har også tidligere blitt dømt flere ganger for seksuallovbrudd.

Han begikk en rekke overgrep mot flere unge jenter i perioden august 2008 til februar 2010. Forholdene ble anmeldt i april 2010, men saken ble liggende hos politiet helt til tiltalen ble tatt ut i april 2014. Høyesterett konstaterer at det i denne perioden ikke «ble foretatt noen etterforskningsskritt av betydning».

På bakgrunn av omfanget av overgrepene og tidligere domfellelser fant Høyesterett det riktig å ta utgangspunkt i et straffenivå på fengsel i fem år, men på grunn av konvensjonskrenkelsen blir straffen redusert til fengsel i fire år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer