Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politisønn fengslet i fire uker

Politiet har fått medhold i sin begjæring om å varetektsfengsle en 23 år gammel mann i den store overgrepssaken. 

NEKTER STRAFFSKYLD: Forsvarer Jostein Alvheim sier at hans 23 år gamle klient nekter straffskyld for befatning med overgrepsbilder av barn. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
NEKTER STRAFFSKYLD: Forsvarer Jostein Alvheim sier at hans 23 år gamle klient nekter straffskyld for befatning med overgrepsbilder av barn. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Bergen tingrett har funnet begrunnelsen for varetektsfengsling god nok. 23-åringen er sønn til en polititjenestemann som også er siktet for befatning med bilder som viser overgrep mot barn.

Siktede ble varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud samt medieforbud. To uker av fengslingsperioden vil være i fullstendig isolasjon. Siktede ønsket ikke å være tilstede under avsigelsen av kjennelsen. Han har formidlet at han tar betenkningstid når det gjelder ankespørsmålet.

Politiadvokat Janne Ringset Heltne ba om fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud for den 23 år gamle mannen. Politiet ønsket også at mannen skulle få medieforbud. Begrunnelsen for varetektsfengsling er fare for bevisforspillelse.

Pressen måtte vente på gangen mens retten behandlet politiets begjæring om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører, med hensyn til etterforskningen.

Nekter straffskyld

Bergen tingrett besluttet at rettsforhandlingene skulle gå for lukkede dører, og at det skulle være forbud mot gjengivelse av kjennelsen. Dette av etterforskningshensyn.

Forsvarsadvokat Jostein Alvheim sier at hans klient nekter straffskyld.

- Han har avgitt en foreløpig forklaring i avhør med politiet etter at han ble pågrepet fredag. I retten har han vist til denne forklaringen, etter råd fra meg, sier Alvheim.

Vest politidistrikt opplyser i en pressemelding at politimannen i løpet av dagen blir suspendert fra jobben inntil saken mot han er avsluttet.

Avhøret skjedde i Bergen, i regi av nabopolitiet i sør.

Til Bergens Tidende i formiddag sier politimannens forsvarer at han har oppfattet at siktelsen mot politimannen «omfatter pornografiske tekster med barn involvert».

Forsvarsadvokat Jostein Alvheim sier at det ikke var noe snakk om faren til den siktede 23-åringen i fengslingsmøtet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!