Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politisønn utløste ransaking og beslag i farens hus og hytte

Forsvareren: - Politimannen skjønner ikke hvorfor han er siktet.

PRESSEKONFERANSE: Politiet i Bergen har jobbet med stort sakskompleks om overgrep mot barn. 51 personer er siktet i saken, og søndag ettermiddag holdt politiet en pressekonferanse. Se langversjon av pressekonferansen her, noen sekvenser fra pressekonferansen er utelatt i dette klippet. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var etterforskningen av sønnen til politimannen som brakte farens navn inn i den store overgrepssaken i Bergen - den såkalte «Operasjon Dark Room».

Både far og sønn er siktet i saken, og i dag blir sønnen framstilt for varetektsfengsling.

Politiet aksjonerte mot flere adresser i Hordaland fredag, og sønnen ble pågrepet hjemme hos faren.

Ifølge Bergens Tidende skal den svært datakyndige sønnen ha vært sentral i pedofilinettverket som har delt overgrepsmateriale.

Forsvarer til den 23 år gamle mannen som framstilles for varetektsfengsling i dag, advokat Jostein Alvheim, sa til Dagbladet i går kveld at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Ialt seks av de 51 siktede mennene i saken satt i går i varetekt i Vest politidistrikt.

To personer er domfelt, to saker er henlagt og en sak mot en 24 år gammel mann ble ført for Bergen tingrett sist uke. Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot tre jenter under 16 år og for å ha kommunisert om forskjellige seksuell aktivitet med i alt 18 jenter og gutter i lav alder.

Hans advokat Fredrik Verling sier at hans klient har erkjent straffskyld.

Beslag hos politifar

Politisønn utløste ransaking og beslag i farens hus og hytte

Han vil ikke kommentere saken utover det.

Politimannen var inne til avhør søndag kveld. I løpet av helgen har politiet gjennomsøkt og gjort beslag både i boligen og fritidsboligen hans.

Politimannens forsvarer, advokat Vegard Austgulen, sier at politimannen tar siktelsen svært tungt - og at han ikke skjønner hvorfor han er siktet i saken.

Politiet opplyste på pressekonferansen i går om «Operasjon Dark Room» at deres kollega i Vest politidistrikt ikke er mistenkt for å ha ha hatt noen rolle i «Dark Room»-saken.

Sør-Vest politidistrikt etterforsker beslagene og siktelsen i tilknytning til politimannen fra nabodistriktet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling