Politispanere hindret gjengoppgjør

Hindret sammenstøt mellom A- og B-gjengen under Mela-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiets spanere sørget for å hindre et sammenstøt mellom A- og B-gjengen under Mela-festivalen på Rådhusplassen i Oslo i august.

Gjengene ble stanset tett ved åstedet for fjorårets blodige oppgjør. Politiet fryktet et væpnet revansjeoppgjør farlig nær 15.000 festivaldeltakere, skriver Aftenposten.

- Vi fant ingen våpen, men anser likevel politioperasjonen på årets Mela-festival som vår hittil største forebyggende suksess, sier ledelsen ved gjengprosjektet i Oslo, Eirik Jensen og Tom Østreng.

Lørdag ettermiddag 18. august begynte ting å skje. Gjengmedlemmene kjørte mot sentrum, parkerte og gikk mot Fredssenteret i hver sin gruppe.

- Vi fryktet ikke bare skuddskader, men at skyting kunne utløse panikk i folkemassen med de farer det måtte medføre, påpeker Østreng og trekker fram gjengenes historikk i våpenbruk.

I begge grupperinger deltok sentrale personer fra ulike gjengsaker, blant andre en av brødrene til de siktede fra Aker brygge-skytingen i fjor.

En risikoanalyse i forkant av festivalen konkluderte med stor sannsynlighet for revansjeoppgjør ett år etter Aker brygge-dramaet. Derfor ble overvåkingen intensivert, samtidig som både spanere og uniformert politi ble posisjonert på Rådhusplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer