Politistreik fra torsdag

100 politifolk går ut i streik fra torsdag, dersom det ikke oppnås enighet om en ny tariffavtale innen midnatt onsdag. Asker og Bærum, Romerike, Stavanger, Bergen og Sør-Varanger rammes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tar ut et lite antall politifolk i første omgang for ikke å ramme liv og helse. Første del av streiken sammenfaller med pinsen når bemanningen allerede er pint ned til et minimum, sier forbundsleder Terje Ødegård i Politiets Fellesforbund.

Fellesforbundet fører selvstendige forhandlinger med staten, og organiserer 9500 av 10 000 politi- og lensmannsfolk her i landet.

Grensekontroll

En eventuell streik vil i første fase berøre personell som arbeider med passutstedelse, grensekontroll og framstilling i retten. En opptrapping av konflikten over pinsehelgen vil varsles når streiken eventuelt bryter ut.

- Et stort nok generelt tillegg og en betydelig pott til justerings- og normeringsoppgjør senere på året er de viktigste kravene for oss, sier Ødegård. Han konstaterer ellers at hovedkravene fra politiet i stor grad sammenfaller med andre statsansattes lønnskrav.

12 000-12 700 kroner i generelt tillegg lød politifolkenes krav på da lønnsoppgjøret tok til. Statens tilbud, som foranlediget bruddet i forhandlingene, lød på 3000 kroner i generelt tillegg. Staten tilbød i tillegg en halv prosent til justerings- og normeringsforhandlinger, mens politiforbundet krevde 2,6 prosent.

Politiets Fellesforbund krevde videre 1,7 prosent avsatt til lokale forhandlinger, økning av skifttilleggene og jul- og nyttårsaften som hele fridager. Forbundet ønsker dessuten den såkalte tilleggslønnstabellen oppjustert med 10 prosent for alle lønnstrinn.