Politistreik fra torsdag

100 politifolk går ut i streik fra torsdag, dersom det ikke oppnås enighet om en ny tariffavtale innen midnatt onsdag. Asker og Bærum, Romerike, Stavanger, Bergen og Sør-Varanger rammes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi tar ut et lite antall politifolk i første omgang for ikke å ramme liv og helse. Første del av streiken sammenfaller med pinsen når bemanningen allerede er pint ned til et minimum, sier forbundsleder Terje Ødegård i Politiets Fellesforbund.

Fellesforbundet fører selvstendige forhandlinger med staten, og organiserer 9500 av 10 000 politi- og lensmannsfolk her i landet.

Grensekontroll

En eventuell streik vil i første fase berøre personell som arbeider med passutstedelse, grensekontroll og framstilling i retten. En opptrapping av konflikten over pinsehelgen vil varsles når streiken eventuelt bryter ut.

- Et stort nok generelt tillegg og en betydelig pott til justerings- og normeringsoppgjør senere på året er de viktigste kravene for oss, sier Ødegård. Han konstaterer ellers at hovedkravene fra politiet i stor grad sammenfaller med andre statsansattes lønnskrav.

12 000-12 700 kroner i generelt tillegg lød politifolkenes krav på da lønnsoppgjøret tok til. Statens tilbud, som foranlediget bruddet i forhandlingene, lød på 3000 kroner i generelt tillegg. Staten tilbød i tillegg en halv prosent til justerings- og normeringsforhandlinger, mens politiforbundet krevde 2,6 prosent.

Politiets Fellesforbund krevde videre 1,7 prosent avsatt til lokale forhandlinger, økning av skifttilleggene og jul- og nyttårsaften som hele fridager. Forbundet ønsker dessuten den såkalte tilleggslønnstabellen oppjustert med 10 prosent for alle lønnstrinn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer