Politistudent berserk

En politistudent i Bodø risikerer å måtte gi opp karrieren som politi etter at han på tur hjem fra fest fikk det for seg at han ble forfulgt av en bevæpnet person.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden er nå havnet i Salten herredsrett, fordi politistudenten i 20-årene nektet å vedta et forelegg på 3.000 kroner. Tiltalen lyder på fire tilfeller av skadeverk og meget uryddig oppførsel.

Det var i august i fjor at politistudenten etter en fest i Steigen fikk det for seg at han ble forfulgt av en bevæpnet person. Ifølge Nordlands Framtid løp han da vettskremt til skogs. Han løp frem og tilbake i fjærsteinene og gjemte seg bak hus og naust.

Berserk-gang

Barbeint og blødende knuste han inngangsdøra i et bolighus og fant seg et par støvler. Deretter knuste han ei vindusrute i en garasje og nok ei dør i et annet hus før kameratene fant det best å kontakte lensmannen.

Lagt i jern

Lensmannen kjørte de ti milene fra Hamarøy til Steigen. Her ble politistudenten lagt i jern og kjørt til Bodø. Han uttrykte fortvilelse over at han ble arrestert og ikke forfølgeren.

Etter ei natt på glattcelle forklarte han en av lærerne på politihøgskolen at han trodde det kanskje kunne være stress og arbeidspress som førte til den nokså uvanlige oppførselen.

Paranoide trekk

Salten herredsrett tok i går en pause i behandlingen av saken, for dersom politistudenten skal frifinnes må medisinsk sakkyndiges uttalelser om at politistudenten hadde akutte paranoide trekk og hallusinasjoner legges til grunn. Og det er ikke akkurat mer fremmende for mannens videre karriere i politiet enn en dom for skadeverk.