Politistudent stoppet overfall av kvinne

Var på vei til nattevakt i Trondheim da han hørte rop og skrik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 22.47 i går kveld fikk politi i Trondheim melding om et overfall av en kvinne i en av smågatene i Midtbyen i Trondheim.

- Et vitne reagerte på rop og skrik fra en kvinne. Når han nærmer seg oppdager han en mann som avbryter et overfall og løper avgårde, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Pedersen forteller at vitnet forfulgte gjerningsmannen videre.

- Dette vitnet var en politistudent som var på vei på nattevakt hos politiet, så dette var på fritida hans. Han ringte 112 og etter etter samarbeid kunne en politipatrulje pågripe mistenkte etter kort tid, sier Pedersen.

Twitter takket politiet vitner som bidro til pågripelsen.

«Politiet takker vitner som stanset overfall av en dame i Trondheim. Gj.m pågrepet kjapt pga vitner fulgte på og kunne peke ut mistenkte.»

- Han handlet helt i tråd med slik politiet ønsker, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Den pågrepne er en mann i begynnelsen av 20-åra. Han skal ikke være kjent for politiet fra tidligere. Han vil bli avhørt i løpet av dagen.

Den fornærmede, en kvinne i 20-åra, ble etter overfallet fraktet til voldtektsmottaket på St. Olavs hospital i Trondheim. Hun skal også avhøres i løpet av dagen.

- Politiet etterforsker overfallet som et voldtektsforsøk, sier Pedersen.