Politistudenter er narkodømt, tyveritatt og har tett kontakt med superkriminelle

To politimestere erklærte til sammen fire politistudenter som uønskede, ifølge politimagasin.

SJOKKERT: «Narkotikabestittelse, tyveri og tett kontakt med superkriminelle. Erfarne politifolk sperret opp øynene da de sjekket bakgrunnen til studentene som i andre studieår skulle ut i praksis i politidistrikt».

Det skriver Politiforum, medlemsbladet til Politiets Fellesforbund, i sitt nyeste nummer. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
SJOKKERT: «Narkotikabestittelse, tyveri og tett kontakt med superkriminelle. Erfarne politifolk sperret opp øynene da de sjekket bakgrunnen til studentene som i andre studieår skulle ut i praksis i politidistrikt». Det skriver Politiforum, medlemsbladet til Politiets Fellesforbund, i sitt nyeste nummer. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Narkotikabestittelse, tyveri og tett kontakt med superkriminelle. Erfarne politifolk sperret opp øynene da de sjekket bakgrunnen til studentene som i andre studieår skulle ut i praksis i politidistrikt».

Det skriver Politiforum, medlemsbladet til Politiets Fellesforbund, i sitt nyeste nummer.

Politiforum skriver videre at politifolkene meldte fra til sine politimestre. Resultatet ble at to politimestre erklærte til sammen fire studenter som uønskede.

Utvist og omplassert I etterkant sjekket Politihøgskolen (PHS) bakgrunnen nærmere. Det resulteterte i at i én student ble utvist og tre studenter ble omplassert i andre distrikter.

Politiforum skriver nå at politifolk lurer på om PHS «nå må fylle det høye inntaket til 270 politistudenter for enhver pris». De problematiserer også at politistudenter som ikke blir funnet skikket til å tjenestegjøre ved ett politidistrikt kan brukes på et annet.

- Det bør være uaktuelt at det tas inn studenter som har begått lovbrudd, sier Jørgen Høidahl, politimester i Romerike politidistrikt, til Politiforum. Han bekrefter at de i år «fikk studenter som ikke var forenlig med det å kunne arbeide i politiet».
 

- Oppdaget ved en tilfeldighet Også tidligere politimester Torodd Veiding i Asker og Bærum politidistrikt bekrefter at de fikk tildelt en student med narkotikalovbrudd på rullebladet i høst.

NARKOTIKALOVBRUDD: Tidligere politimester Torodd Veiding i Asker og Bærum politidistrikt bekrefter at de fikk tildelt en student med narkotikalovbrudd på rullebladet i høst.
Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
NARKOTIKALOVBRUDD: Tidligere politimester Torodd Veiding i Asker og Bærum politidistrikt bekrefter at de fikk tildelt en student med narkotikalovbrudd på rullebladet i høst. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

- Det ble oppdaget ved en tilfeldighet. I min velkomsttale til studentene la jeg vekt på betydningen av å holde seg på riktig side av loven, og ikke minst anstendighetsgrensene. Men etter kun et par dager, gjenkjente våre politifolk en av studentene. Han hadde blitt pågrepet for narkotikabesittelse for noen år tilbake, sier Veiding.

VIL IKKE HA LOVBRYTERE: - Det bør være uaktuelt at det tas inn studenter som har begått lovbrudd, sier Jørgen Høidahl, politimester i Romerike politidistrikt, til Politiforum. Han bekrefter at de i år «fikk studenter som ikke var forenlig med det å kunne arbeide i politiet». Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
VIL IKKE HA LOVBRYTERE: - Det bør være uaktuelt at det tas inn studenter som har begått lovbrudd, sier Jørgen Høidahl, politimester i Romerike politidistrikt, til Politiforum. Han bekrefter at de i år «fikk studenter som ikke var forenlig med det å kunne arbeide i politiet». Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer