Polititabbe ga to år i varetekt

STAVANGER (Dagbladet): Politiet glemte å sjekke fingeravtrykk på drapskniven. Det har ført til at en Stavanger-mann (37) har sittet to år i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- En umenneskelig påkjenning, sier hans forsvarer, advokat Gunnar Helgevold til Dagbladet.

Mandag kommer saken omsider opp for Gulating lagmannsrett. 37-åringen er tiltalt for forsettlig drap, etter at han ifølge påtalemyndigheten knivstakk en kamerat under en fuktig fest 9. mars 1998.

- For alle parter er det ønskelig at sakene kommer fortere for retten. Men denne saken har tatt så lang tid, sier førstestatsadvokat og aktor Harald L. Grønlien til Dagbladet.

Stavanger-saken griper rett inn i den pågående debatten om varetekt. De siktede i Orderud-drapene ble løslatt etter noen måneder i varetekt, fordi fortsatt fengsling ville være et uforholdsmessig inngrep.

Norge er blitt kritisert for å holde folk for lenge i varetekt. Den drapssiktede Stavanger-mannen har tryglet om å bli løslatt, men har ikke blitt hørt av retten.

Han er far til to og har politiets ord på at han ikke er voldelig. Men sakkyndige har kommet til at han har varig svekkede og mangelfullt utviklede sjelsevner, og Høyesteretts kjæremålsutvalg mener det er fare for gjentakelse av straffbare handlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer