SPORLØST BORTE: 56 år gamle Kari Grønnestad forsvant for snart tre år siden. Hun ble drept, ifølge politiet, som har siktet to personer i saken og hentet opp «interessant funn» i Skienselva. Bildet er tatt i forbinnelse med NrK-programmet "Husdrømmen"  Foto: Nils Petter Lotherington
SPORLØST BORTE: 56 år gamle Kari Grønnestad forsvant for snart tre år siden. Hun ble drept, ifølge politiet, som har siktet to personer i saken og hentet opp «interessant funn» i Skienselva. Bildet er tatt i forbinnelse med NrK-programmet "Husdrømmen" Foto: Nils Petter LotheringtonVis mer

Polititeori: Datter senket Kari (56) i jernbur i elva

Likbil ved Skienselva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Politiet mener den 31 år gamle datteren til Kari Grønnestad (56) senket sin egen mor i et jernbur ned i Skienselva. 31-åringen er siktet for å ha drept moren, som forsvant for snart tre år siden.

Det er VG som er kjent med at politiet sitter på opplysninger om at kvinnen ble dumpet i elva i et jernbur.

Tirsdag kveld ankom en likbil kaikanten ved elva i Skien, der politiet begynte å søke etter at saken snudde fra en savnetsak til en drapssak i helga.

Festet seil rundt gjenstanden Politiet ville ikke kommentere hva salgs funn som var gjort, skriver NTB.

En dykker tok imidlertid med seg et seil under vann og festet det rundt det politiet omtaler som en gjenstand, før en kranbil heiste det tunge seilet opp med stor forsiktighet.

Tidligere på kvelden ble det gjort et funn i elva, som ble hentet av en bårebil.

- Funnet kan være av interesse for etterforskningen. Politiet vet ikke ennå hva funnet består i og hva det innebærer. Vi er generelt forsiktige når vi jobber med gjenstander som kan ha betydning i en drapsetterforskning, sa politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Politiets kriminalteknikere vil undersøke om gjenstanden kan settes i sammenheng med drapsetterforskningen.

DYKKERE: Dykkere fra Bamble Røde Kors fant noe politiet ønsket å undersøke nærmere. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
DYKKERE: Dykkere fra Bamble Røde Kors fant noe politiet ønsket å undersøke nærmere. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

Søndag aksjonerte politiet mot leiligheten til Grønnestads datter (31). Samme dag ble datteren pågrepet og siktet for forsettlig drap på moren, og en mann i 30-åra ble siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse og for å ha forhindret etterforskningen.

LES OGSÅ: Kari (56) var med i NRK-serie i 2009. Nå tror politiet hun er drept.

Årsaken til pågripelsen var at Telemark politidistrikt hadde fått ny og substansiell informasjon om Grønnestads forsvinning.

- En sjokkopplevelse Den siktede 31 år gamle kvinnen erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Bjørn Nærum.

- Siktelsen kom veldig overraskende på henne. Hun gir uttrykk for at det er en sjokkopplevelse å bli siktet. Hun synes det er tungt, sa Nærum til Dagbladet i går.

- Jeg forstår det som at det har vært et godt forhold (mellom avdøde og datteren). Hun har absolutt vært aktiv i søket og stilt spørsmål rundt hva som kan ha skjedd med avdøde, sa han.

Heller ikke mannen i 30-åra, som er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse og for å ha forhindret etterforskningen av saken, erkjenner straffskyld, sier advokat Tollef Skobba.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han tar det med fatning, men ber om å bli løslatt. Jeg forventer at lagmannsretten kommer til samme resultat og at han slipper løs, sa Skobba, etter at tingretten ba om at mannen skulle bli løslatt.

Var med i TV-serie Siden politiet anket beslutningen, må mannen sitte inne mens lagmannsretten vurderet spørsmålet.

VIKTIG SØK: Politiet og Røde Kors var blant de som deltok i søket i går kveld. Opp av elven heiste de et funn de sier er av interesse. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
VIKTIG SØK: Politiet og Røde Kors var blant de som deltok i søket i går kveld. Opp av elven heiste de et funn de sier er av interesse. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

I 2009 var den antatt drepte Kari Grønneberg med i NRK-serien «Husdrømmen».

Der fulgte dokumentarskaper Are Faaberg seks rusmiddelmisbrukere i to år som fikk muligheten til å kjøpe seg et hus for første gang.

Faaberg husker Grønnestad godt.

- Hun var en positiv og bra dame. Det var fint å følge henne, og se at hun klarte å etablere seg på egenhånd. Det er tragisk hvis det har gått slik, sa Faaberg til Dagbladet tirsdag.

I DATTERENS BOLIG: Poltiiets krimteknikere har siden pågripelsen av datteren og en mann i 30-åra, gjennomsøkt denne leiligheten i Skien. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
I DATTERENS BOLIG: Poltiiets krimteknikere har siden pågripelsen av datteren og en mann i 30-åra, gjennomsøkt denne leiligheten i Skien. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer