Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polititeori: Drepte Paul Simmons (25) ved å dope og kjøle ham ned

Musikeren hadde en kroppstemperatur på rundt 30 da han ble funnet livløs på hotellrom 621. Forsvarer vil oppnevne sakkyndige til å se nærmere på dette.

DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. De tror også at han ble kjølt ned. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. De tror også at han ble kjølt ned. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 25 år gamle musikeren Paul Simmons var livløs da AMK ankom hotellrom 621 på Comfort Hotell Børsparken i Oslo den 7. februar i fjor, klokka 19.39.

Simmons ble kjørt til Ullevål sykehus, men døde to dager seinere.

Da han ankom sykehuset ble kroppstemperaturen hans målt, og ifølge en rapport fra Folkehelseinstituttet som Dagbladet har fått referert opplysninger fra, lå den på rundt 30 grader.

ROM 621: Det var på dette hotellrommet at musikeren Paul Siimmons ble funnet livløs, den 7. februar i fjor.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ROM 621: Det var på dette hotellrommet at musikeren Paul Siimmons ble funnet livløs, den 7. februar i fjor. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Den 9. mars ble to menn på 33 og 35 år pågrepet og siktet for drap på musikeren. Begge nekter straffskyld etter tiltalen.

- Styrker mors mistanker Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept, og Dagbladet har tidligere kunnet fortelle at politiet har funnet omtrent 300 000 i kontanter som de mener mennene fralurte Simmons. De var begge sammen med Simmons på hotellet. 33-åringen skal ha forlatt rommet på ettermiddagen, mens Simmons og 35-åringen ble værende, og feste.

Politiet mener Simmons ble dopet ned eller forledet til det av de to mennene. Samtidig er også den svært lave kroppstemperaturen et tema. Politiet mener det kan tyde på at Simmons bevisst ble kjølt ned, får Dagbladet opplyst, men det er fortsatt uklart på hvilken måte dette skal ha skjedd.

- Den lave kroppstemperaturen styrker mors mistanker om at det som skjedde ikke var sønnens egne valg. Hun har lenge vært mistenksom til hva som skjedde, sier bistandsadvokat i saken, Gunhild Lærum til Dagbladet.

Ønsker sakkyndige Den siktede 35-åringen var den siste som var sammen med Simmons på rom 621. Han har forklart politiet at han fant Simmons livløs da han kom ut fra badet etter at han hadde dusjet, og at han prøvde å vekke ham, men at det var nytteløst. Det var han som ringte hotellresepsjonen i 19.30-tida den 7. februar i fjor, som igjen kontaktet AMK.

NEKTER STRAFFSKYLD: 35-åringen er siktet for drap på Paul Simmons og drapsforsøk på en 49 år gammel mann. Han nekter straffskyld.
NEKTER STRAFFSKYLD: 35-åringen er siktet for drap på Paul Simmons og drapsforsøk på en 49 år gammel mann. Han nekter straffskyld. Vis mer

Advokat Benedict de Vibe, som er forsvarer for 35-åringen, sier til Dagbladet at han ønsker å få oppnevnt to sakkyndige for å se nærmere på årsaker som kan gjøre et menneske så kald.

- De sakkyndige kan gi en klarhet i hva som kan påvirke kroppstemperatur, sier De Vibe.

Han forteller videre at klienten ikke var klar over at Simmons var så kald før han nylig ble forelagt informasjon om det av politiet.

NEKTER STRAFFSKYLD: 33-åringen er siktet for drap på Paul Simmons og drapsforsøk på en 49 år gammel mann. Han nekter straffskyld.
NEKTER STRAFFSKYLD: 33-åringen er siktet for drap på Paul Simmons og drapsforsøk på en 49 år gammel mann. Han nekter straffskyld. Vis mer

- Han har forklart at han påførte Simmons noe kaldt vann i ansiktet og på kroppen i et forsøk på å kvikke ham opp. Utover det har han ikke hatt noen begreper om den lave kroppstemperaturen, sier de Vibe.

Fengsles videre Begge de to siktede mennene ble i går framstilt for fengsling i Oslo tingrett. For første gang siden pågripelsen i mars i fjor foregikk fengslingen for åpne dører. Både de Vibe, som representerer 35-åringen, og advokat Hans Olav Bytningsvik, som er forsvarer for 33-åringen, begjærte sine klienter løslatt.

Retten besluttet likevel å varetektsfengsle begge mennene i fire nye uker.

I motsetning til 35-åringen møtte den siktede 33-åringen i retten. Han var iført en tykk, mørkeblå boblejakke med hette, og en lys genser. Det mørke håret var gredd bakover. Mannen, som opprinnelig kommer fra Sørlandet, tok ordet flere ganger under møtet.

- Han ønsker seg løslatt, og sier at han synes det er vanskelig med en så lang varetektstid, sier hans forsvarer Bytningsvik til Dagbladet.

Forsvareren ønsker ikke å kommentere opplysningene om den lave kroppstemperaturen til avdøde Simmons, ettersom hans klient hadde forlatt hotellet tidligere på kvelden. Det gjør heller ikke politiadvokat i saken, Christian Hatlo.

Siktet for drapsforsøk Før jul utvidet politiet siktelsen mot de to mennenene til også omfatte drapsforsøk på en 49 år gammel mann.

De to siktede mennene og 49-åringen var samlet i 49-åringens leilighet på Oslos vestkant for å feire 49-åringens bursdag. Dette skjedde cirka én måned etter at Simmons døde. Politiets spanere fulgte med, og aksjonerte etter det de oppfattet som mistenkelig adferd i leiligheten. De pågrep de to mennene og 49-åringen, som skal ha vært tydelig redusert og ruspåvirket. I tillegg hadde 49-åringen, etter det Dagbladet erfarer, en unormal lav kroppstemperatur da han ble funnet. Politiet behandlet mannen på stedet, før han ble fraktet bort i ambulanse.

FORSVARER: Advokat Hans Olav Bytingsvik forsvarer 33-årringen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FORSVARER: Advokat Hans Olav Bytingsvik forsvarer 33-årringen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

Begge de siktede nekter straffskyld for drapsforsøk på 49-åringen.

- Min klient erkjenner ikke drapsforsøk, men ransforsøk av 49-åringen, opplyser forsvarer Bytningsvik.

De to siktede mennene er begge tidligere dømt for omfattende bedragerier. Og som Dagbladet tidligere har skrevet undersøker politiet også om den siktede 35-åringen kan ha hatt befatning med en dødsfall i 2006. Han er ikke siktet for dette.