Polititeori: En planlagt handling

Politiet frykter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har blitt utsatt for en planlagt handling - og at det ikke er tilfeldig at det var hun som kan ha blitt bortført natt til søndag.

VENTER GJENNOMBRUDD: Fra Politiets pressekonferanse i går. Rune Instebø og politi-inspektør Hanne Kristin Rhode. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
VENTER GJENNOMBRUDD: Fra Politiets pressekonferanse i går. Rune Instebø og politi-inspektør Hanne Kristin Rhode. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 22669600. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Sentrale kilder i Oslo-politiet bekrefter overfor Dagbladet at de frykter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har blitt bortført av en eller flere personer som har planlagt å ta henne.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for seksjon for Volds- og seksualforbrytelser i oslopolitiet, sier politiet fortsatt håper å finne 16-åringen i live, men legger ikke skjul på at politiet frykter at Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært offer for en kriminell handling.

Sjelden tilfeldig offer Det utelukkes heller ikke at den unge jenta kan være tatt av samme mann som de siste åra har terroristert Oslo Øst og Nedre Romerike med voldtekter. En ukjent mann har de siste åra voldtatt flere unge jenter i det samme området.

Politiet har DNA-profilene til den brutale og hensynsløse gjerningsmannen. Men til tross for at erfarne etterforskere fra Oslo politidistrikt og spesialister fra Kripos har jobbet med saken i flere år, står politiet fortsatt uten andre konkrete spor enn DNA etter serievoldtektsmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer