Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polititeori: I denne hytta ble Anna (26) drept

Politiet jobber nå med å få utlevert den siktede 45-åringen.

DREPT: I denne hytta ble den drepte Anna Medvedeva (26) funnet. I en pressemelding skriver politiet i Telemark at de legger til grunn at det også var i denne hytta 26-åringen ble drept. Til høyre den siktede, Mikael Svantesson (45). Foto: Privat, Torbjørn Berg / Dagbladet
DREPT: I denne hytta ble den drepte Anna Medvedeva (26) funnet. I en pressemelding skriver politiet i Telemark at de legger til grunn at det også var i denne hytta 26-åringen ble drept. Til høyre den siktede, Mikael Svantesson (45). Foto: Privat, Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOTODDEN (Dagbladet): Russiske Anna Medvedeva (26) ble funnet drept i en hytte mandag ved Grønkjær skianlegg, som ligger på Reshemheia mellom Bø og Notodden i Telemark.

I en pressemelding skriver politiet i Telemark nå at de legger til grunn at denne hytta trolig er åstedet for drapet.

- De tekniske undersøkelsene på funnstedet fortsetter i dag, med to teknikere fra Telemark politidistrikt på stedet. Politiet legger til grunn at funnstedet også er stedet der drapet skjedde, opplyser Jon Borgen, politiadvokat i Telemark politidistrik politiet. 

- Vil utstede arrestordre Annas tidligere kjæreste, Mikael Svantesson (45), sitter nå i varetekt hos politiet i Växjö i Sverige, men han vil sannsynligvis bli overført til Norge. 

Politiet håper han går med på frivillig utlevering, men hvis han nekter dette kan det ta lang tid.

- Går han frivillig med på å utleveres til Norge, så er det en enkel prosedyre. Om han ikke frivillig går med på utlevering, så blir det en juridisk prosess. Da må det skje en forhandling i Tingsretten, sier informasjonsansvarlig ved Kronobergspolisen, Robert Loeffel, til svenske Expressen.

- Kontakten med svensk politi og påtalemyndighet videreføres med sikte på å utstede en nordisk arrestordre og begjære overlevering av den siktede til Norge, opplyser politiadvokat Borgen i pressemeldinga.

Lite informasjon Både det norske og det svenske politiet deltar i etterforskningen. Men det er i Norge det groveste lovbruddet, mord, fant sted og det er derfor ønskelig at han stilles for retten i Norge.

- Norsk politi er på vei til Växjö. I løpet av dagen begynner prosessen med utlevering av den nordiske arrestordren. Det bør gå ganske greit, håper vi, sier Loeffel.

Norsk politi har tirsdag vært tilbakeholden med informasjon. Det har ikke vært mulig å få noen uttalelse så langt, men det vil komme en pressemelding senere tirsdag, får Dagbladet opplyst.

En nær venninne av den drepte opplyste til Dagbladet tidligere i dag at paret har kranglet om den daglige omsorgen for deres felles 11 måneder gamle baby siden  de splittet opp i sommer og hun flyttet til Drammen.

- Kranglet om barnet - De kranglet mye og spesielt etter at forholdet tok slutt ble det verre. Han er impulsiv og agressiv, sier Tetyana Yatel.

Ifølge venninnen skal Anna ha fryktet for sitt eget liv. 

- Hun ble drapstruet flere ganger av den tidligere kjæresten fordi mannen ville ha ansvaret for barnet. Han mente han skulle ha ansvaret uansett, sier Yatel til Dagbladet.

Anna overnattet hos sin ukrainske venninne i Bø fra lørdag til søndag før hun dro til ekskjæresten, som hadde helgesamvær med barnet.

Svantesson har bodd flere år i Bø og jobbet i distriktet. Han er ikke kjent av verken norsk eller svensk politi fra tidligere.

De to skal ha møtte hverandre i frimenighet i Bø i 2010 før de flyttet sammen.

Obduseres Anna blir sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon, blant annet for å kunne fastslå dødsårsaken.  

Det er ifølge politiet fortsatt et tidlig stadium i etterforskningen, og for tidlig å kommentere nærmere om dødsårsaken og drapshandlingen.  

- Av hensyn til etterforskningen er det også lite som kan sies om foranledningen og hendelsesforløpet, bortsett fra at mannen og kvinnen skulle møtes søndag i forbindelse med at faren skulle ha samvær med barnet, opplyser politiadvokat Borgen.