FUNNET DØD: Politiet mener Mats Karlsen Amundgård som ble funnet død i Moldeelva søndag kan ha vært ute for en ulykke. Men de har ikke lagt bort de to andre mulighetene, drap og selvdrap. Tirsdag skal 22-åringen obduseres. Foto: ROMSDALS BUDSTIKKE
FUNNET DØD: Politiet mener Mats Karlsen Amundgård som ble funnet død i Moldeelva søndag kan ha vært ute for en ulykke. Men de har ikke lagt bort de to andre mulighetene, drap og selvdrap. Tirsdag skal 22-åringen obduseres. Foto: ROMSDALS BUDSTIKKEVis mer

Polititeori: Mats (22) døde som resultat av en ulykke

Men sier de ikke har konkludert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Politiet vet enda ikke hva som har skjedd med 22 år gamle Mats Karlsen Amundgård som ble funnet død i Moldeelva rundt middagstid søndag.

Politiet har gått svært bredt ut i etterforskningen av dødsfallet, med blant annet å be om tips i saken.

Etterforskningen gjør at de nå kan slå fast at den siste sikre observasjonen av 2-divisjonsspilleren Mats var  rundt klokken 06.00 søndag morgen.

Tre teorier
I etterforskningen har politiet arbeidet åpent ut fra tre teorier, drap, selvdrap eller ulykke, men mandag kveld kom det tvetydige meldinger rundt hva politiet tror om dødsfallet.

For i kveld ble etterforskningsleder Kjell O. Moen sitert hos TV2 om dødsfallet.

I sitatet bekrefter han langt på vei at politiets hovedteori er at dødsfallet skyldes en ulykke.

- Etter alt å dømme skyldes det en ulykke, siteres han på kanalens nettside og nyhetssending.

Ikke konkludert
Overfor Rbnett presiserer imidlertid Moen at de ikke har konkludert i saken.

- Jeg har sagt at vi ikke har opplysninger som tyder på at det er noe kriminelt bak det som har skjedd. Men vi holder alle de tre mulighetene åpne fortsatt, sier han.

Dro på byen
Vitner og tips har meldt seg for politiet i saken, og så langt vet de at Mats Amundsgård var på byen sammen med venner og bekjente.
Etter hvert dro han til en privat fest.

Den siste observasjonen av 22-åringen ble gjort ved en privatbolig der denne festen skal ha blitt holdt.

Politiet har brukt mye tid på å avhøre personer som har tilknytning til den avdøde, og som har vært sammen med ham denne kvelden. Samtidig avventer de nå obduksjonen av 22-åringen.

Obduksjonen skal etter planen gjennomføres tirsdag.