Polititeori: Slik skjedde drapet

Politiet i Skien har nedtegnet et klart hendelsesforløp over hvordan drapet på Gry Hosein må ha skjedd, og hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteskapsvansker

Etter langvarige ekteskapsvansker, der et påstått kjærlighetsforhold mellom Gry og en israelsk bekjent står sentralt, skal Gry ha ytret ønske om å skille seg. Da toppet konflikten seg.

Politiet hevder at Gamal kvelte Gry til døde inne i videogrillen vis-à-vis Odd Stadion på Falkum lørdag den 13. januar.

Denne formiddagen har Gamal forklart at han stengte forretningen for å drive vareopptelling. Han hevder at hans kone forlot videogrillen for å kjøpe bursdagspresanger ca. klokka 16.00.

Politiet er imidlertid overbevist om at Gry aldri forlot Grillen denne dagen.

Gry er siste gang observert av vitner i butikken klokka 13.50. Anrop til hennes mobiltelefon er ikke besvart etter dette tidspunktet, på tross av flere oppringninger.

Kledde på Gry

Etter angivelig å ha drept Gry inne i videoforretningen, etter politiets oppfatning inne på toalettet i tilknytning til forretningen, skal Gamal ha skjult liket i vaskekjelleren i tilknytning til forretningslokalet. Etter klokka 16 åpnet han forretningen og drev sitt virke på vanlig måte til over midnatt.

Politiet heller til å tro at Gamal har tatt på Gry ytterklær før han fraktet henne bort for å skjule liket.

Skjulte liket

Deretter skal Gamal ha kjørt ut i sin bil, noe han selv har innrømmet, etter politiets påstand med liket av Gry i bilen. Gamal hevder han bare var ute og luftet seg og kikket på livet etter en lang dag og kveld på jobben.

Politiet har tidligere ment at Gamal kan ha gjemt Gry midlertidig, muligens ved et sandtak vest for Skien samme døgn. Det kan han ha hatt rikelig tid til. Gamal hevder han var hjemme ved tretida på natta. Men en nabo skal ha vitnet om at han så Gamals røde kadett stå aviset utenfor boligen i Nedre Elvegate så seint som klokka 08.00 morgenen etter. Det var svært kaldt denne søndagsmorgenen - og isende trekk fra elva, noe som gir isdannelse på bilen i løpet av forholdsvis kort tid.

Meldt savnet

Sammen med Grys mor melder Gamal kona savnet søndag formiddag. Politiet føler seg sikre på at han på dette tidspunkt for lengst har gjemt unna liket, for godt.

Med funnet av Gry tirsdag - i Porsgrunnselva - innsnevres området der Gamal angivelig skal ha dumpet kona. All sannsynlighet taler for at dumpingstedet befinner seg fra området nær ekteparets hus, ikke langt fra Skien sentrum, og ned til Porsgrunnsbrua og PP-senteret, like ved Skiensvassdragets utløp i Frierfjorden.