- Polititjenestemann tilbød salg av 22. juli-dokumenter

NRK-programleder bekrefter tilbud om å kjøpe hemmelige 22. juli-dokumenter.

BEKREFTER: Både i et brev til advokat Sigurd Klomsæt og overfor Dagbladet bekrefter Brennpunkt-programleder Håkon Haugsbø at en "ikke navngitt tjenestemann" kontaktet NRK og ville selge hemmeligstemplede 22. juli-dokumenter for 30 000 kroner.  
Foto: Agnete Brun/MAGASINET, Dagbladet.
BEKREFTER: Både i et brev til advokat Sigurd Klomsæt og overfor Dagbladet bekrefter Brennpunkt-programleder Håkon Haugsbø at en "ikke navngitt tjenestemann" kontaktet NRK og ville selge hemmeligstemplede 22. juli-dokumenter for 30 000 kroner. Foto: Agnete Brun/MAGASINET, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et brev til Spesialenheten for Politisaker hevder advokat Arvid Sjødin, som representerer den lekkasjeanklagede advokaten Sigurd Klomsæt, at spesialenheten ikke har avdekket hvem som sto bak 22. juli-lekkasjene til media. 

- Saken er mer alvorlig enn som så. Det kan dreie seg om korrupsjon i Oslo-politiet ved at politiet tar seg betalt for informasjon, skriver Sjødin.

I brevet viser han til at Håkon Haugsbø - programleder for NRK-programmet Brennpunkt - har bekreftet at han er kjent med at redaksjoner fikk tilbud om kjøp av 22. juli-materiell for 30 000 kroner. I brevet fra Sjødin er Haugsbøs bekreftelse vedlagt:

«Jeg bekrefter med dette at jeg er kjent med at det har vært forsøkt solgt interne politidokumenter til en norsk redaksjon. Det er snakk om etterforsknings- og avhørsdokumenter fra politiarbeidet etter 22. juli i fjor. En ikke navngitt tjenestemann skal ha krevd 30 000 kroner for dokumentene, formidlet via en mellommann. Jeg er ikke kjent med om noen redaksjon har betalt for denne typen informasjon», skriver Haugsbø.

- Avviste tilbudet øyeblikkelig Overfor Dagbladet bekrefter han videre at hans egen redaksjon fikk tilbudet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.