AVHØRT I DAG: Eirik Jensen. Foto: Marius Gulliksrud
AVHØRT I DAG: Eirik Jensen. Foto: Marius GulliksrudVis mer

Polititopp Eirik Jensen avhørt om privatøkonomien sin i dag

- Helt uproblematisk for ham å svare på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen var i dag i et nytt avhør med Spesialenheten for politisaker.

Tema var ifølge forsvarer Jens-Ove Hagen privatøkonomien hans.

- Han ble spurt om privatøkonomi. Det var ting som var helt uproblematisk for ham å svare på, sier Hagen til Dagbladet.

Spesialenheten har fått bistand fra Økokrim, og vil blant annet gjøre forbruksanalyser av både Jensen og narkotikasiktede Gjermund Cappelen, som har forklart at Jensen har fått betalt millionbeløp for å bistå med hasjinnførsel. Jensen nekter straffskyld.

Ifølge Hagen ble ikke Jensen konfrontert med noen av bevisene i saken. Dette irriterer både Jensen og forsvareren.

- Vi ønsker at han skal bli konfrontert med påstandene som nå er kjent for hele Norge. Det er ikke til å forstå at han ikke blir stilt spørsmål om det, sier Hagen.

Eirik Jensen har tilsynelatende ikke hatt et ekstravagant forbruk.

Han står i dag registrert med to biler, en Volvo V70 fra 2000 og 97-modell Volvo V70. Han er i tillegg registrert med to Harley Davidson-motorsykler fra henholdvis 1987 og 2002. I tillegg har han fire tilhengere i sitt navn.

- Å reparere motorsykler og biler er han store lidenskap. Han kjøper biler, reparerer dem og selger de med en liten fortjeneste, har Hagen sagt tidligere til Dagbladet.

- Jeg tror undersøkelsene av hans økonomi vil vise at han lever et helt ordinært liv. Meg bekjent har han et helt ordinært lite hus på Østlandet og et lite sted i Sverige. Begge er finansiert på vanlig vis, slik jeg har forstått det.

FORSVARER: Jens-Ove Hagen er advokat for den siktede politimannen Eirik Jensen.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
FORSVARER: Jens-Ove Hagen er advokat for den siktede politimannen Eirik Jensen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer