NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen. Arkivfoto: Marius Gulliksrud
NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen. Arkivfoto: Marius GulliksrudVis mer

- Polititoppen Jensen sendte fire-fem SMS-er til narkobaronen Cappelen dagen etter at Cappelen ble pågrepet

Etterforsker om meldingene er kodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 19. desember i fjor ble nå narkosiktede Gjermund Cappelen (47) pågrepet i sitt hjem i Bærum.

Pågripelsen skjedde etter flere måneder med etterforskning av politiet i Asker og Bærum og var ikke kjent for hans mangeårige bekjente politoverbetjent Eirik Jensen.

Den 20. desember, dager etter pågripelsen, skal Erik Jensen ha forsøkt å få kontakt med ham. Jensen skal ha sendt mellom 4-5 SMS til Cappelen, får Dagbladet opplyst.

Meldingene ble naturlig nok ikke besvart.

- Nøytralt innhold Meldingene skal ikke inneholde noe som knytter Jensen til kriminelle forhold, men spesialenhetens etterforskere er naturlig nok interessert i både Cappelens og Jensens tolkning av innholdet.

Dagbladet har tidligere skrevet at kommunikasjonen mellom Jensen og Cappelen nærmest utelukkende foregikk via tekstmeldinger, og at både politiet i Asker og Bærum og spesialenheten mener at de to har brukt ulike koder. De skal sitte på et stort antall tekstmeldinger, og de jobber med å skaffe seg tilgang til flere.

Cappelen skal ha hatt flere mobiltelefoner, og flere av disse er beslaglagt.

Spesialenheten skal være interessert i å forsøke å rekonstruere meldinger så langt tilbake som mulig. Sim-kortene i telefonene skal være forduftet. Men Kripos bistår Spesialenheten i etterforskningen, og de har spesialkompetanse på rekonstruksjon av slike data.

Eirik Jensen nekter straffskyld for siktelsen om korrupsjon. Han har forklart at han har hatt kontakt med Cappelen siden midten av 90-tallet, da Cappelen ble dømt i en mindre narkotikasak. Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen sier all kontakt mellom de to har vært naturlig.

- All kontakt som har vært mellom min klient og Cappelen ligger innenfor den kontakt som har vært naturlig i Jensens utøvelse av sin stilling som polititjenestemann med hans særskilte stillingsinstruks, sier Hagen til Dagbladet.

Jensen i avhør i dag Jensen var i dag i sitt tredje avhør med Spesialenheten for politisaker, et avhør hvor han for første gang ble konfrontert med konkrete beskyldninger.

Ifølge Hagen hadde han ingen problemer med å imøtegå disse.

- Min klient er konfrontert med flere konkrete beskyldninger enn det han har vært forelagt tidligere. Han har svart på disse på en tillitsvekkende måte. Det har vært helt uproblematisk for ham å svare på spørsmålene, sier han.

SIKTET: Gjermund Cappelen. Foto: Privat
SIKTET: Gjermund Cappelen. Foto: Privat Vis mer