GEIR GUDMUNDSEN (t.v) var som politimester den øverste ansvarlige for at varslingssaker ble behandlet i tråd med Arbeidsmiljølovens bestemmelser. Han ble tilsendt bekymringsmeldingen fra Schaefer 3. januar 2014. Politimesteren har forklart at han forventet at visepolitimester Fløystad tok ansvar for oppfølgingen av saken. Granskerne skriver i rapporten at Gudmundsen på dette tidspunkt ikke hadde noe bevisst forhold til om oppfølgingen var ment å gjelde noe mer enn det rent politifaglige. De arbeidsrettslige aspektene for varsleren Schaefer ble ikke problematisert før høsten 2014. Gudmundsen trådte til side 14. februar 2015 og jobber nå i Politidirektoratet (POD). GUNNAR FLØYSTAD (t.h.) var leder av påtaleenheten og visepolitimester. Han er blitt tolket som en leder som ikke har tatt bekymringsmeldingene fra Robin Schaefer på faglig alvor. Under sakens behandling uttalte han at kravet om ny etterforskning i Monika-saken måtte legge i kø sammen med mange andre saker. Han mente at den første etterforskningen hadde vært grundig, også med bistand av Kripos. Fløystad kommuniserte ikke direkte med Robin Schaefer. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
GEIR GUDMUNDSEN (t.v) var som politimester den øverste ansvarlige for at varslingssaker ble behandlet i tråd med Arbeidsmiljølovens bestemmelser. Han ble tilsendt bekymringsmeldingen fra Schaefer 3. januar 2014. Politimesteren har forklart at han forventet at visepolitimester Fløystad tok ansvar for oppfølgingen av saken. Granskerne skriver i rapporten at Gudmundsen på dette tidspunkt ikke hadde noe bevisst forhold til om oppfølgingen var ment å gjelde noe mer enn det rent politifaglige. De arbeidsrettslige aspektene for varsleren Schaefer ble ikke problematisert før høsten 2014. Gudmundsen trådte til side 14. februar 2015 og jobber nå i Politidirektoratet (POD). GUNNAR FLØYSTAD (t.h.) var leder av påtaleenheten og visepolitimester. Han er blitt tolket som en leder som ikke har tatt bekymringsmeldingene fra Robin Schaefer på faglig alvor. Under sakens behandling uttalte han at kravet om ny etterforskning i Monika-saken måtte legge i kø sammen med mange andre saker. Han mente at den første etterforskningen hadde vært grundig, også med bistand av Kripos. Fløystad kommuniserte ikke direkte med Robin Schaefer. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

- Polititoppene brøt loven og egne regler

Politiet levnes ingen ære, etter den uavhengig granskningen av varslersaken etter drapet på Monika (8). Men nå vil politiet ta lærdom av skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Først i går fastslo politidirektør Odd Reidar Humlegård for åpen mikrofon at Geir Gudmundsen tid som politimester i Bergen er historie.

Nå - etter at Spesialenheten for politisaker først gransket varslersaken, og etter den knallharde kritikken fra advokat Jan Fougners uavhengige gransking på oppdrag av Justis- og beredskapsdepartementet, er det klart at det blir en ny ledelsen ved Hordaland politidistrikt som snart skal hete Vest politidistrikt.Advokat John Christian Elden, som representerer politimester (snart ekspolitimester) Gudmundsen, reagerte syrlig på Odd Reidar Humlegårds avskjed av Gudmundsen og fastslo følgende overfor Dagbladet:

- Det er ukjent for meg at politidirektør Humlegård er konge i Norge. Geir Gudmundsen er utnevnt av kongen (i statsråd. red.anm.) og sitter inntil han selv eller kongen annet bestemmer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn