GEIR GUDMUNDSEN (t.v) var som politimester den øverste ansvarlige for at varslingssaker ble behandlet i tråd med Arbeidsmiljølovens bestemmelser. Han ble tilsendt bekymringsmeldingen fra Schaefer 3. januar 2014. Politimesteren har forklart at han forventet at visepolitimester Fløystad tok ansvar for oppfølgingen av saken. Granskerne skriver i rapporten at Gudmundsen på dette tidspunkt ikke hadde noe bevisst forhold til om oppfølgingen var ment å gjelde noe mer enn det rent politifaglige. De arbeidsrettslige aspektene for varsleren Schaefer ble ikke problematisert før høsten 2014. Gudmundsen trådte til side 14. februar 2015 og jobber nå i Politidirektoratet (POD). GUNNAR FLØYSTAD (t.h.) var leder av påtaleenheten og visepolitimester. Han er blitt tolket som en leder som ikke har tatt bekymringsmeldingene fra Robin Schaefer på faglig alvor. Under sakens behandling uttalte han at kravet om ny etterforskning i Monika-saken måtte legge i kø sammen med mange andre saker. Han mente at den første etterforskningen hadde vært grundig, også med bistand av Kripos. Fløystad kommuniserte ikke direkte med Robin Schaefer. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
GEIR GUDMUNDSEN (t.v) var som politimester den øverste ansvarlige for at varslingssaker ble behandlet i tråd med Arbeidsmiljølovens bestemmelser. Han ble tilsendt bekymringsmeldingen fra Schaefer 3. januar 2014. Politimesteren har forklart at han forventet at visepolitimester Fløystad tok ansvar for oppfølgingen av saken. Granskerne skriver i rapporten at Gudmundsen på dette tidspunkt ikke hadde noe bevisst forhold til om oppfølgingen var ment å gjelde noe mer enn det rent politifaglige. De arbeidsrettslige aspektene for varsleren Schaefer ble ikke problematisert før høsten 2014. Gudmundsen trådte til side 14. februar 2015 og jobber nå i Politidirektoratet (POD). GUNNAR FLØYSTAD (t.h.) var leder av påtaleenheten og visepolitimester. Han er blitt tolket som en leder som ikke har tatt bekymringsmeldingene fra Robin Schaefer på faglig alvor. Under sakens behandling uttalte han at kravet om ny etterforskning i Monika-saken måtte legge i kø sammen med mange andre saker. Han mente at den første etterforskningen hadde vært grundig, også med bistand av Kripos. Fløystad kommuniserte ikke direkte med Robin Schaefer. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Polititoppene brøt loven og egne regler

Politiet levnes ingen ære, etter den uavhengig granskningen av varslersaken etter drapet på Monika (8). Men nå vil politiet ta lærdom av skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Først i går fastslo politidirektør Odd Reidar Humlegård for åpen mikrofon at Geir Gudmundsen tid som politimester i Bergen er historie.

Nå - etter at Spesialenheten for politisaker først gransket varslersaken, og etter den knallharde kritikken fra advokat Jan Fougners uavhengige gransking på oppdrag av Justis- og beredskapsdepartementet, er det klart at det blir en ny ledelsen ved Hordaland politidistrikt som snart skal hete Vest politidistrikt.Advokat John Christian Elden, som representerer politimester (snart ekspolitimester) Gudmundsen, reagerte syrlig på Odd Reidar Humlegårds avskjed av Gudmundsen og fastslo følgende overfor Dagbladet:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer