Polititopper slakter UDI for håndteringen av asylstrømmen

- Kommunene og politi burde ha vært involvert i prosessen på et langt tidligere tidspunkt.

KLAR TALE: Politistasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon har skrevet et brev til UDI der han håper UDI innfører bedre og mer inkluderende saksbehandling i fremtiden. Foto: Christian Roth Christensen
KLAR TALE: Politistasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon har skrevet et brev til UDI der han håper UDI innfører bedre og mer inkluderende saksbehandling i fremtiden. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge står overfor den mest dramatiske flyktningsituasjonen etter andre verdenskrig. Lokalsamfunn er under press. Det stiller store krav til politiet. Men en rekke polititopper er svært kritiske til UDI.

Det viser en undersøkelse Dagbladet har gjort.

- Situasjonen har vært krevende, og det har vært tilfeller hvor avgjørelser er blitt tatt for tidlig og uten tilstrekkelig kompetanse, sier politimester Geir Ove Heir i Salten politidistrikt.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer