Polititopper tatt for narkosalg

Fem av sjefene i britisk politis spesialavsnitt for organisert kriminalitet er arrestert, mistenkt for narkotikahandel. Til sammen ti personer ble pågrepet i en aksjon mot narkobanden i Midt-England lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem topptjenestemennene tilhørte en eliteavdeling som går under navnet National Crime Squad. Denne avdelingen ble etablert i 1998, for å styrke kampen mot narkotikasmugling, menneskehandel og mafiavirksomhet.

Men i stedet skal mange av sjefene for avdelingen selv ha tjent grove penger på salg av kokain og cannabis. Uten at de selv visste om det, ble de 15 tjenestemennene i National Crime Squad for en tid siden satt under etterforskning av sine egne kolleger.

Lørdag slo etterforskerne så til, i aksjoner i de midtengelske grevskapene Derbyshire og Nottinghamshire. -Siden opprettelsen for tre år siden har National Crime Squad fått ord på seg for sin høye integritet, og dette gode ryktet vil vi ta vare på, sier en polititalsmann.

Politiske observatører mener likevel at hele affæren er ytterst pinlig for britisk politi. Øyrikets politifolk sliter allerede med beskyldninger om korrupsjon og rasisme, påstander som langt på vei har ødelagt det gamle bilde av den hederskronte og pålitelige britiske bobby.

NTB-Reuters-AFP