Polititorturen ble fanget på film: Offeret får 1000 kroner i erstatning

Videoen avslørte politiets maktbruk for å få ut informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Videoen du kan se over ble offentliggjort av retten i forbindelse med straffesaken mot politibetjentene som utsetter en mistenkt for tortur for å få ut informasjon fra ham. Videoen er fra Peterlee i Storbritannia.

De to betjentene ble dømt for overfall i retten i mars og nå har også den uavhengige politiklagenemda konkludert i saken. De slår fast at politibetjentene brukte tortur da de avhørte David Healer.

I videoen fra overvåkningskameraet ser man at Healer skriker ut i smerte mens politibetjentene blant annet vrir armen bak ryggen på ham.

Ifølge The Telegraph forklarte Healer i retten at han fikk dødsangst da politibetjentene gikk løs på ham. Overvåkningsvideoen viser at han gjentatte ganger ber om å få legehjelp.

- Store konsekvenser Begge politibetjentene som var involvert i torturen hadde en plettfri bakgrunn og politiet beskriver fojorårets hendelse som en enganshendelse.

- Konsekvensene for min klient er allerede store. Han er stolt av å være en god politibetjent, stolt over sitt rykte, sier Steven Crossley, som forsvarer den ene betjenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer