Polititorturen ble fanget på film: Offeret får 1000 kroner i erstatning

Videoen avslørte politiets maktbruk for å få ut informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen du kan se over ble offentliggjort av retten i forbindelse med straffesaken mot politibetjentene som utsetter en mistenkt for tortur for å få ut informasjon fra ham. Videoen er fra Peterlee i Storbritannia.

De to betjentene ble dømt for overfall i retten i mars og nå har også den uavhengige politiklagenemda konkludert i saken. De slår fast at politibetjentene brukte tortur da de avhørte David Healer.

I videoen fra overvåkningskameraet ser man at Healer skriker ut i smerte mens politibetjentene blant annet vrir armen bak ryggen på ham.

Ifølge The Telegraph forklarte Healer i retten at han fikk dødsangst da politibetjentene gikk løs på ham. Overvåkningsvideoen viser at han gjentatte ganger ber om å få legehjelp.

- Store konsekvenser Begge politibetjentene som var involvert i torturen hadde en plettfri bakgrunn og politiet beskriver fojorårets hendelse som en enganshendelse.

- Konsekvensene for min klient er allerede store. Han er stolt av å være en god politibetjent, stolt over sitt rykte, sier Steven Crossley, som forsvarer den ene betjenten.

- Så klart har ryktet hans fått en ødeleggende smell på grunn av denne dommen. Det er en kraftig straff for ham, sier forsvareren.

For en menigmann kan imidlertid straffen virke noe lav. De to betjentene skal betale Healer en oppreisning på 100 pund, eller like over en tusenlapp i vår valuta.

Fornøyd med straffen Dommeren kom innom dette da han leste opp straffen.

- Den største straffen dere har fått i dag er ikke boten, men det faktum at deres posisjon i samfunnet er hardt rammet. Deres plettfrie karakter er tapt, sa dommer Oliver Johnson.

Seksbarnsfaren Healer sa seg også fornøyd med dommen.

- Det er reaksjonene fra samfunnet som kommer til å prege dem. Det er en skam at to personer har ødelagt karrieren sin på denne måten. For alt jeg bryr meg er saken over nå, sa Healer.