Politivideo sjokkerer

Flere franske politifolk er tatt ut av tjeneste etter publiseringen av en video av at de banker opp en mann. De skal også ha ropt rasistiske skjellsord til mannen.

RASER: Her blir musikkprodusenten Michel Zecler pågrepet av tre politimenn. Videoen sjokkerer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. FOTO: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag ettermiddag at Michel Zecler var på vei til musikkstudioet sitt i Paris. Da ble han oppdaget av noen politimenn, som så at han ikke hadde på seg munnbind.

Det skal ha vært grunnen til at de tre politifolka stoppet ham.

Zecler hevder at politifolka slo ham gjentatte ganger med batonger og sparket, mens de ropte rasistiske ting.

Siktet og løslatt

Ifølge den franske storavisa Le Monde er alle de tre involverte politimennene suspendert i påvente av etterforskningen av hendelsen. Avisa skriver at en fjerde politiansatt også er suspendert.

Zecler ble pågrepet etter hendelsen og siktet for vold mot politiet og å motsette seg arrest. Politiet frafalt siktelsen etter at Zeclers forsvarer viste dem videoen som nå er blitt publisert.

Videoen ble først publisert av Loopsider.

Det er uklart hvordan de involverte politimennene stiller seg til beskyldningene.

Ifølge Le Parisien står det i rapporten fra hendelsen at han ble stoppet fordi han ikke hadde på seg munnbind, og at Zecler virket nervøs. Politiet skrev også i rapporten at det kom en «kraftig narkotikalukt» fra Zecler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.