Politivolden i Kongsberg:

Politivolden ryster: - Gjør det vi kan

Politihøgskolen driller studentene i ikke å bruke mer makt enn nødvendig. De tror ikke politivolden avdekker et strukturelt problem.

KOMMENTERER VOLDEN: Philip Tolloczko, avdelingsleder på Politihøgskolen, møter Dagbladet for å snakke om politivoldssaken i Kongsberg. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet

KOMMENTERER VOLDEN: Philip Tolloczko, avdelingsleder på Politihøgskolen, møter Dagbladet for å snakke om politivoldssaken i Kongsberg. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet publiserte onsdag en video som viser en politimann i Kongsberg slå to unge menn.

Ifølge tiltalen ble Kevin Simensen (26) slått gjentatte ganger, og Kristian Teigen (26) ble slått med en teleskopbatong.

Videoen gjør inntrykk, også på Politihøgskolen. De har til enhver tid rundt 1500 bachelorstudenter under utdanning.

- Den vekker medmenneskelige reaksjoner hos meg også, sier Philip Tolloczko, avdelingsleder på bachelorprogrammet på Politihøgskolen i Oslo, til Dagbladet.

- Norsk politi har høy tillit i befolkningen. Men en sånn type hendelse er egnet til å rokke ved tilliten til politiet, sier han.

Leser rapporter

Politibetjenten er tiltalt for å ha øvet vold mot en annen person, og for å ha utøvd offentlig myndighet og grovt uaktsomt brutt sin tjenesteplikt.

Saken i Kongsberg er en straffesak, og Tolloczko vil være forsiktig med å slå fast noe om videoens innhold.

Men han mener at kvaliteten er god på Politihøgskolen. Etter de siste dagers debatt om utdanning og opplæring i politiet mener han det er nødvendig å understreke dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer