Polkonflikten ender i arbeidsretten

Begge de tidligere butikksjefene som har fått sparken av både styre og administrasjon i Vinmonopolet etter smøre-avsløringen, vil gå til arbeidsrettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed ender den åpenbare konflikten mellom Overordnede Funksjonærers Forening (OFF) og administrasjonen i Vinmonolet rettsapparatet.


- Ingen av de to som har fått sparken, har noe å tape på å gå til en slik sak, sier nestleder i OFF, Morten Saugstad, til Dagbladet.

OFF står fast på sin mistillit til direktør Knut Grøholt til tross for at styret ikke fant grunnlag til å endre sitt tillitsvotum i gårsdagens møte. Bare OFF-leder Juul Lyseggen stemte for mistillit.

Splittelse

Også innen OFF er det delte meninger om hvor klokt det var å vedta mistillit etter at direktør Knut Grøholts sak var ferdig gransket og behandlet.

- De aller fleste synes det er rart at Grøholt skal slippe billigere unna enn noen av de ansatte. Vi har også fått reaksjoner fra medlemmer av Funksjonærklubben som har ønsket å støtte oss, sier Saugstad.

Funksjonærklubben har hele tida sagt at de har tillit til Grøholt.

- Vi er dønn uenige. OFFs styre har truffet sitt vedtak på sviktende grunnlag og det forbauser meg at OFF-styret har skiftet mening så raskt i denne saken, sier styreleder Harald Arnkværn.

Rydder opp

Styrelederen ga OFF-lederen god tid til å presentere sine anklager mot Grøholt i gårsdagens møte som for øvrig dreide seg om status i granskingsarbeidet.

Advokat Erling Grimstad har nå gått løs på flere leverandører enn Ekjord for å undersøke om også andre har brutt de etiske retningslinjene som gjelder for forholdet mellom ansatte og leverandører.

FERDIG GRANSKET: Knut Grøholt.