Klokt å gå av: - Aldersgrensa for biskoper er vanligvis 75 år, så når paven også er biskop av Roma, er det bra at han viser at det går en aldersgrense også for ham, sier pater Kjell Arild Pollestad. . Foto: Øistein Norum Monsen
Klokt å gå av: - Aldersgrensa for biskoper er vanligvis 75 år, så når paven også er biskop av Roma, er det bra at han viser at det går en aldersgrense også for ham, sier pater Kjell Arild Pollestad. . Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Pollestad: - Han var en klok pave

- Han var konservativ, men det var også hans rolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når pave Benedikt velger å gå av på grunn av alderen, viser det bare hvor klok han er, sier pater Kjell Arild Pollestad til Dagbladet.

- Allerede i Tyskland ble han regnet som en ledende intellektuell, og han fortsatte å vise sin store læredybde som pave.
Han hadde riktignok ikke sin forgjengers medietekke, men var likevel en betydelig pave, sier Pollestad.

Paven Benedikt har blitt kritisert for å ha et konservativt syn på prevensjon, abort og homofili.

- Men å kalle en pave konservativ, er som å si at smør er fett. Paven skal være konservativ, lede kirken og bevare dens enhet. Det forventer jeg også av den neste paven, sier Pollestad.

- Har du noen kandidat du vil foretrekke?

- Nei, til det kjenner jeg kardinalene for dårlig. Men siden paven samtidig er biskop av Roma, håper jeg det blir en italiener.