Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pølse-Hanssen blir Helse-Hanssen

Sylvia Brustad, Dag Terje Andersen og Bjarne Håkon Hanssen bytter departementer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg kommer  til å stokke regjeringskabalen i dag i forbindelse med at Åslaug Hagas etterfølger som olje- og energiminister blir utnevnt i statsråd.

Flere aviser skriver at Sylvia Brustad vil bort fra posten som helse- og omsorgsminister.

Dermed ligger det an til at Stoltenbergs "tunge" statsråd Bjarne Håkon Hanssen overtar den krevende jobben med å styre helsemilliardene.

Bjarne Håkon Hanssen fikk tilnavnet Pølse-Hanssen  da han var landbruksminister.

Andersen for Hanssen

Ingen av Arbeiderpartiets statsråder i regjeringen blir byttet ut, men ifølge NRK Dagsnytt kommer Sylvia Brustad, Bjarne Håkon Hanssen og Dag Terje Andersen til å bytte nøkler i løpet av dagen.

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen overtar trolig Hanssens kontor i nærings- og inkluderingsdepartementet, mens Sylvia Brustad blir ny nærings- og handelsminister.

Ledelsen i Senterpartiet fortsatte sine nattmøter i tidlige morgentimer.

image: Pølse-Hanssen blir Helse-Hanssen

Partiets informasjonssjef  Ragnar Kvåle vil overfor Dagbladet.no ikke kommentere noe som helst om hvem som blir Åslaug Hagas erstatter.

- Vent og se til seinere i dag, er alt han vil si klokka 08.

Jens er i Bergen

Etter det Dagbladet.no forstår blir regjeringens nye sammensetning først klar i et ekstraordinært statsråd etter klokka 17 i ettermiddag.

Statsminister Jens Stoltenberg opprettholder sitt program i Bergen i dag. Sammen med forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøker han Haakonsvern, Zachariasbryggen, Bybanen, Haukeland universitetssykehus og Universitetet som siste post klokka 12.20.

Fra mat til olje?

Mye tyder på at Senterpartiets fungerende leder Lars Peder Brekk (som var fiskeriminister en kort periode i 2000 i Bondevik-regjeringen) blir eneste nye statsråd i dag.

Det har vært uklart om Brekk hopper rett inn i Åslaug Hagas rolle som olje- og energiminister eller om landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen bytter til olje- og ergi. I så fall blir Brekk ny landbruks- og matminister.   

FLYTTER TIL HELSE: Bjarne Håkon Hanssen fikk tilnavnet Pølse-Hanssen da han var landbruksminister, her er han på en matmesse i Tyskland i 2001. Nå tyder alt på at han flyttes over til helse- og omsorgsdepartementet. Foto. HENNING LILLEGÅRD.
FLYTTER TIL HELSE: Bjarne Håkon Hanssen fikk tilnavnet Pølse-Hanssen da han var landbruksminister, her er han på en matmesse i Tyskland i 2001. Nå tyder alt på at han flyttes over til helse- og omsorgsdepartementet. Foto. HENNING LILLEGÅRD. Vis mer
ARBEIDSMINISTER: Dag Terje Andersen flyttes over til arbeids- og inkluderingsdepartementet
RYKKER INN HOS JENS: Lars Peder Brekk blir utnevnt til statsråd i dag - som olje- og energiminister eller landbruksminister. Han har tidligere erfaring som fiskeriminister en kort periode i 2000.
NÆRINGSMINISTER: Sylvia Brustad flyttes fra helsedepartementet til nærings- og handelsdepartementet.
OLJEMINISTER: Terje Riis-Johansen KAN BLI til olje- og energiminister for å gi plass til Lars Peder Brekk i regjeringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!