Pølsefest i regjeringskontorene

De rødgrønne feirer tre-års jubileum med Idol-Kurt, pølse og lompe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Idol-vinneren Kurt Nilsen som underholder og pølser og lompe som festmat, feiret de rødgrønne torsdag at det fredag er tre år siden regjeringen tiltrådte.

Stemningen var høy. Det eneste statsminister Jens Stoltenberg (Ap) beklaget var at Kurt Nilsen fikk flere stemmer da han vant Idol enn regjeringspartiene gjorde da de vant valget i 2005.

Optimismen tilbake

Etter noen tunge måneder med forholdsvis dårlige meningsmålinger tror regjeringspartiene at noe er på gang.

- Jeg føler sterkt at stemningen er i ferd med å snu. Folk begynner å se hva som er alternativet, sier SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen.

Hun mener at de vanskelige økonomiske tidene er med på å gjøre at mange skjønner at det ikke er likegyldig hvem som bestemmer.

- Rettferdig fordeling er kriseberedskapen som gjelder når man er ute i storm, sier hun.


Gjensidig ros

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) benyttet anledningen til å snakke pent om sine kolleger Kristin Halvorsen (SV) og Liv Signe Navarsete (SP). De tre utgjør navet i regjeringshjulet.

- Vi har endret kurs og forandret Norge. De tingene vi har gjort, blir stående, slo statsministeren fast overfor en forsamling av rødgrønne stortingsrepresentanter, regjeringsmedlemmer og partifunksjonærer.

FETE GLIS: Det sto i hvert fall ikke på serveringen da regjeringen feiret seg selv. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
FETE GLIS: Det sto i hvert fall ikke på serveringen da regjeringen feiret seg selv. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer

Han sa at det står respekt av at tre ulike partier har greid å hamre ut en felles politisk plattform.

- Når vi nå feirer oss selv, må vi ikke tenke at ett år til og så er det slutt, men at det er ett år igjen til den neste fireårsperioden med rødgrønn regjering kan begynne, konkluderte Stoltenberg. (NTB)

Pølsefest i regjeringskontorene