«Pølselov» skaper debatt

Politiet i Tønsberg er positive til forsøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I helgen startet et prøveprosjekt i Tønsberg; etter klokka tre natt til søndag og frem til klokka seks søndag morgen var det forbudt å selge mat til byens borgere. Formålet med det nye vedtaket er å hindre voldsepisoder i Tønsberg etter at utestedene er stengt og når folk skal hjem fra byen.

- Når det ikke er noe matservering, er det heller ingen grunn til å være igjen i sentrum etter stengetid. Da kan vi unngå slåsskamper og skrubbsår. I alle fall håper vi det, sa politistasjonssjef Øystein Holt til Tønsbergs Blad i helgen.

Sinte og frustrerte

Det nye vedtaket har skapt sterke reaksjoner blant innbyggerne i Tønsberg. Flere er oppgitte over politikerne som hindrer dem i å kjøpe nattmat.

tb.no har flere sinte og frustrerte borgere skrevet innlegg. En av dem er Karl Michelsen.

- Det er ikke så ofte jeg skriver innlegg på nettet, men denne saken gjorde meg ekstra provosert, sier han til avisa.

- Brannfarlig

Michelsen tror ikke matnekten vil føre til mindre vold i sentrum.

FORBUDT: I Tønsberg har du ikke lenger anledning til å ta et jafs av en pølse etter klokka tre på natta i helgene. Foto: Agnete Brun
FORBUDT: I Tønsberg har du ikke lenger anledning til å ta et jafs av en pølse etter klokka tre på natta i helgene. Foto: Agnete Brun Vis mer

- Jeg tror heller at folk vil ta med seg alt bråket hjem. Dessuten er det er brannfarlig forslag. Tenk på alle dem som lager seg mat hjemme, og som sovner på sofaen. Da må det vel være bedre å samle bråket på ett sted, mener han.

Gode resultater

Politiet i Tønsberg er fornøyde med det nye prøvevedtaket.

- Tilbakemeldingen fra operativ uteleder natt til søndag var at det var helt stille i byen klokka fire. Det er helt unormalt. Vanligvis blir folk hengende igjen i sentrum for å spise pølse eller kebab. Men klokka fire var det blåst, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud ved Vestfold politiditrikt til Dagbladet.no.

Han har forståelse for at vedtaket også kan ha en bakside.

- Selvfølgelig er det ikke bra hvis folk kommer hjem og slenger pizzaen i ovnen, for deretter å sovne på sofaen. Men generelt sett synes vi det er positivt med tiltak som er ment for å forebygge mye bråk i sentrum, sier Johnsrud.

Stengingen av matservering i helgene vil vare frem til 9. mars 2007. Vedtaket gjelder alle steder som serverer mat innenfor bomringen.