Pølser og lompe som kongelig nattmat

Prinsesse Märtha Louise og hennes ektemann Ari Behn gjorde som kronprinsparet i sitt bryllup: Serverte pølser og lomper til nattmat. Og gjestene danset ut i de små timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den som skred rundt på bryllupsfesten for Märtha og Ari i Stiftsgården, kunne kanskje få observere at bruden bestilte pølse og lompe ganger to til seg selv og sin kjære Ari. Muligens avsto bruden fra ketchup for å unngå flekker på den hvite kjolen.

- Det ble servert pølser og lomper til nattmat og spekekjøtt rullet sammen på sticks. Ingen manglet noe, forteller bryllupsgjest og fungerende ordfører Liv Sandven i Trondheim til NTB.

Under middagen holdt foruten brudgommen og brudens far, begge forloverne, samt Aris mor, Marianne Solberg Behn tale. Og ikke uventet imponerte Kåre Conradi og også Marianne Ulrichsen og mor Behn, med sine taler.

- Deres taler ble svært godt mottatt og falt godt inn i mønsteret til de andre. Det var personlige og fine taler, mener Sandven.

Ordføreren er svært fornøyd med hele bryllupsdagen.

- Det har vært så vellykket fra A til Å. Både vielsen i kirken og turen fra kirken til Stiftsgården kommer jeg til å huske for alltid. Det var en opplevelse å gå ned langs Munkegaten med alle barna som viftet med flagg og alle som jublet, forteller Sandven.

Deretter startet festen i Trondheims kongebolig. Ifølge ordføreren var det lite klikkdannelse på festen i Stiftsgården.

- Alle gikk rundt og smilte og snakket hyggelig med hverandre, kan hun fortelle.

På parketten svingte danseløvene seg og av dem var det åpenbart ikke få.

- Det så ut som de aller fleste danset også, sier Sandven.

Ut fra smilene til Ari Behn og hans brud Märtha å dømme da de ankom Ringve gård like før klokka 2.30 natt til lørdag, var også brudeparet høyst fornøyd med sin store dag. Ekstra fornøyd var de kanskje med at de lurte pressen og forlot gården kort tid etter når de hadde forsikret seg om at alle «gribber» var borte. Da gikk ferden utenlands med fly, ifølge Slottet.

Lørdag formiddag sa fungerende ordfører Sandven farvel til kong Harald som offisielt forlot Trondheim. Men med tanke på den oppmerksomheten Märtha og Ari har fått og publisiteten det har gitt Trondheim, vil ikke Sandven gi slipp på Märtha og Ari så lett.

- Vi håper vi kan la det bli en tradisjon at Märtha og Ari feirer 17. mai i Trondheim, smiler en håpefull ordfører.

(NTB)