Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polsjefen granskes for flere smøreturer

Dro ikke bare til Sydney og Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Granskingen av Vinmonopolets sjef Knut Grøholt vokser i omfang.

Totalt skal det nå dreie seg om fire reiser.

Neste uke skal Vinmonopolets styre avgjøre om Grøholt har fortsatt tillit. Styreleder i Vinmonopolet, Harald Arnkværn, sier til NRK at det var Grøholt selv som informerte om de to siste turene som ble foretatt for åtte og ti år siden.

- Vi skal nå skaffe fullt ut rede på faktum knyttet også til disse turene. Og så vil det bli foretatt en helhetlig vurdering av styret når vi samles igjen.

Foreløpig rapport

Sosialminister Dagfinn Høybråten (KrF) fikk fredag foreløpige rapporter om polgranskingene. Han vil foreløpig ikke kommentere innholdet i den orienteringen han fikk av styreleder Harald Arnkværn.

Den eneste kommentaren som gis fra departementet, er at det har full tillit til granskingsprosessen, og at det er viktig for alle involverte at styret får den tid styreleder har sagt de trenger for å kunne foreta en fullstendig gjennomgang av saken.

Etter et styremøte torsdag sa Arnkværn at det er nødvendig å bruke ytterligere en uke før endelige konklusjoner kan trekkes. Det vil skje på et nytt styremøte torsdag 10. februar, og departementet vil få en rapport fredag 11. februar.

To nye turer
Advokat- og revisorselskapet PricewaterhouseCoopers har gransket forholdene rundt to reiser Grøholt deltok på til friidretts-VM i Aten og OL i Sydney, hvor Bravida og Telenor var vertskap.

Ifølge NRK skal granskingen omfatte ytterligere to turer: En reise for Grøholt og kona til EM i Göteborg i 1995 betalt av Telenor og en vinmesse i Verona i 1996 betalt av messearrangøren.

Informasjonssjef Trine Melgård i Vinmonopolet sier til NTB at Grøholt ikke gir noen kommentarer før styrets konklusjon foreligger neste torsdag.

50 poltips

Parallelt med undersøkelsene av Grøholt er også advokat Erling Grimstad engasjert til å undersøke smørepåstandene som er rettet mot 13 polansatte og en pensjonist i forbindelse med arrangementer i regi av vinimportøren Ekjord AS. Heller ikke i denne saken er det trukket noen endelige konklusjoner.

Ifølge Arnkværn kan det være flere involverte i smøreskandalen.

Han opplyste til Sosialdepartementet fredag at undersøkelser knyttet til andre ansatte og eventuelt andre leverandører vil bli igangsatt i slutten av neste uke.

Ifølge Dagens Næringsliv skal Grimstad og Vinmonopolets tipstelefon ha fått inn tips om smøring og brudd på Vinmonopolets regelverk på rundt 50 polutsalg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media