SKUTT AV FORSKER: En isbjørn ble i forrige uke funnet skutt på Svalbard. Nå har etterforskningen avslørt at den ble skutt av en polsk forsker. Foto: Sysselmannen / Scanpix
SKUTT AV FORSKER: En isbjørn ble i forrige uke funnet skutt på Svalbard. Nå har etterforskningen avslørt at den ble skutt av en polsk forsker. Foto: Sysselmannen / ScanpixVis mer

Polsk forsker skjøt isbjørn på Svalbard

Livredde forskere skjøt for å skremme da isbjørnen skrapte på døra. Risikerer straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Isbjørnen som ble funnet skutt på Svalbard i forrige uke, ble skutt av en polsk forsker allerede 8. juli.

Ifølge Per Andreassen ved Sysselmannen var det ment som et skremmeskudd, men det traff trolig isbjørnen i foten, skriver Svalbardposten.

- På et tidspunkt var de redde for at han skulle komme inn døra. En av forskerne åpnet døra og skjøt det som skulle være et skremselskudd, sier Andreassen til Nordlys.

Isbjørnen ble funnet i Hyttevika i forrige uke, og tirsdag dro Sysselmannen tilbake til åstedet for å undersøke det på nytt.

Det var først få spor i etterforskningen av skuddet som tok livet av den 10 år gamle hannbjørnen.

Først ble det antatt at bjørnen ble skutt samme døgnet som den ble funnet.

- Tekniske undersøkelser har avslørt at han trolig har blitt skadeskutt 12-14 dager før han døde, sa Andreassen tidligere i uka.

Isbjørnskinnet er nå flådd og saltet ned, klar for å bli preparert på fastlandet. Skinnet blir trolig salgsobjekt på neste års TV-aksjon på NRK.

(NTB)