Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polsk jente (9) forsvant fra barnevernshjem

Skal være en nøye planlagt kidnappingsaksjon ledet av omstridt privatetterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I polske nettaviser dukket det onsdag opp bilder av jenta, skriver VG Nett. Hun skal angivelig være gjenforent med sine polske foreldre.

Ifølge nettavisene skal forsvinningen dreie seg om en nøye planlagt kidnappingsaksjon. En omstridt polsk privatetterforsker skal ha ledet aksjonsgruppen som natt til onsdag kjørte til beredskapshjemmet som er et privat hjem som i kortere perioder tar imot barn som er tatt under barnevernets omsorg. Flere biler skal ha kjørt opp til eiendommen, og niåringen skal ha blitt firt ned fra rommet sitt i beredskapshjemmet ved hjelp av et tau.

- Jenta hadde en mobiltelefon med seg og var i kontinuerlig kontakt med foreldrene sine. Vi hadde informert jenta om at vi skulle redde henne fra hennes «norske fengsel» denne natten, sier privatetterforskeren til polske nettmedier.

Rådmannen i den aktuelle kommunen i Vestfold bekrefter overfor VG Nett at saken er anmeldt. Barnevernet i kommunen viser til sin taushetsplikt og vil ikke kommentere saken.

Politiet bekrefter at de etterforsker saken.

- Vi har en savnetmelding som vi jobber ut fra, men kan ikke si noe mer utover dette, sier jourhavende politijurist Bente Selstad Hansen i Vestfold politidistrikt.

Det polske ekteparet har bodd i Norge i flere år. Datteren ble ifølge VG Nett akutt plassert av barnevernet i beredskapshjem for tre uker siden. Foreldrenes norske advokat, Simen Tvedt, sier at han hadde en avtale med foreldrene midt på dagen onsdag.

- Men de dukket ikke opp. Jeg tok kontakt med barnevernet som sa at jenta sannsynligvis var blitt bortført, sier advokaten.

Den polske privatetterforskeren som skal være involvert i saken, har hatt sin egen dokumentar Detektyw på polsk TV. Han ble i 2008 dømt til fengsel i ett år og seks måneder av en belgisk domstol for å ha gjennomført en ulovlig arrestasjon i landet.

VG Nett har ikke kommet i kontakt med privatetterforskeren.
(NTB)

SKAL HA LEDET AKSJON: Den polske privatetterforskeren Krzysztof Rutkowski skal ha ledet den angivelige kidnappingsaksjonen. Foto: AFP/RAFAL GUZ/FOTORZEPA/SCANPIX
SKAL HA LEDET AKSJON: Den polske privatetterforskeren Krzysztof Rutkowski skal ha ledet den angivelige kidnappingsaksjonen. Foto: AFP/RAFAL GUZ/FOTORZEPA/SCANPIX Vis mer