UØNSKET: UD bekrefter at en polsk konsul er erklært uønsket i Norge. Bakgrunnen er at UD mener at hans opptreden i flere konsulære saker ikke har vært forenlig med rollen som diplomat. Her er et bilde av Polens ambassade i Oslo. FOTO: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
UØNSKET: UD bekrefter at en polsk konsul er erklært uønsket i Norge. Bakgrunnen er at UD mener at hans opptreden i flere konsulære saker ikke har vært forenlig med rollen som diplomat. Her er et bilde av Polens ambassade i Oslo. FOTO: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Polsk konsul bes forlate Norge

Den polske diplomaten Slawomir Kowalski er erklært uønsket i Norge, bekrefter UD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En polsk konsul er blitt bedt om å forlate Norge etter at han skal ha opptrådt uriktig mot norske offentlige tjenestemenn.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at den polske diplomaten Slawomir Kowalski er erklært uønsket i Norge.

- Vi kan bekrefte at UD har oppfordret Polen til å kalle hjem denne konsulen, sier pressevakt Ane Haavardsdatter Lunde i UD til NTB.

- Bakgrunnen er hans opptreden i flere konsulære saker som ikke er forenlig med rollen som diplomat, utdyper hun videre.

Norges ellers gode forhold til Polen påvirkes ikke av denne saken, understrekes det i UD.

Beskjeden der konsulen ble bedt om å forlate Norge ble gitt i et møte med den polske ambassadøren og norsk UD.

Kowalski har flere ganger blitt omtalt av norske medier i forbindelse med saker knyttet opp til barnevernet i Norge. Han skal blant annet ha bidratt aktivt for å bistå polske familier som har vært i konflikt med barnevernet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer