Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polsk mann død etter å ha falt ned i foss i Rogaland

Skled ned i Månafossen ved et uhell.

MÅNAFOSSEN: En person har lørdag ettermiddag falt ned i Månafossen i Dirdal i Rogaland. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Erlend Haarberg / NN / Samfoto
MÅNAFOSSEN: En person har lørdag ettermiddag falt ned i Månafossen i Dirdal i Rogaland. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Erlend Haarberg / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TIPS OSS: Har du informasjon eller bilder? E-post til 2400@dagbladet.no, SMS til 2400 eller TLF til 24 00 00 00.

En polsk mann i 20-åra er bekreftet død etter å ha falt ned Månafossen i Dirdal i Rogaland lørdag ettermiddag.

Mannen ble erklært død av en lege på stedet, opplyste politiet like før klokken 18, nesten tre timer etter at ulykken skjedde. Ifølge NRK var han på tur med venner da han falt ut i fossen ved et uhell.

Falt 10-12 meter

- Vedkommende falt ned 10-12 meter, sa Olaug Bjørnsen, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet tidligere i ettermiddag.

Like før 18.00 bekreftet politiet at mannen var hentet opp og av fossen, og at han ble bekreftet død på stedet av en lege.

Det skal dreie seg om en mann av utenlandsk nasjonalitet, skriver Stavanger Aftenblad.

Etter å ha falt, ble han deretter ført med vannet et stykke og ble sittende fast i en kulp om lag ti meter fra der fossen renner ut i fritt fall i over 90 meter, skriver NTB.

90 meter fall

Månafossen ligger innerst i Frafjord i Gjesdal kommune. Fossen har et fritt fall på 90 meter.

Nøyaktig hvor fra personen falt, er per nå ukjent for politiet. Vedkommende skal imidlertid ikke ha klatret, ifølge politiet.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media