Polsk mann kritisk skadd av «svært farlig redskap»

To personer er siktet etter at bevæpnet politi rykket ut til en bolig i Sarpsborg.

 POLSK OPPGJØR:  Politiet utenfor boligen litt utenfor Sarpsborg sentrum der en mann ble kritisk skadd i natt. FOTO: TIPSER.NO.
POLSK OPPGJØR: Politiet utenfor boligen litt utenfor Sarpsborg sentrum der en mann ble kritisk skadd i natt. FOTO: TIPSER.NO.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kan foreløpig ikke bekrefte hva slags våpen som er benyttet av hensyn til etterforskningen, forteller politiadvokat Gaute Nilsen til Dagbladet søndag ettermiddag.

Sent lørdag kveld rykket bevæpnet politi ut til en bolig på Vesteng i Sarpsborg etter melding om knivstikking og grov vold.

En polsk mann i 40-årene er fortsatt kritisk skadd, og ble sendt til Ullevål Universitetssykehus med luftambulanse samme kveld.

To personer, som også er polske, er nå siktet for grov legemsbeskadigelse med «svært farlig redskap». Årsaken til hendelsen er foreløpig ikke kjent.

Full styrke De to siktede er i 30-årene og i 50-årene, og det er foreløpig uklart hva slags forbindelse disse tre personene har. Vitner og de to siktede vil bli avhørt.

- De siktede oppholdt seg i leiligheten da gjerningen ble begått. Hele åstedet er nå sperret, for at krimteknikere skal fortsette sine undersøkelser utover dagen, opplyser etterforskningsleder Espen Fronth-Andersen i Østfold politidistrikt.

Krimtekniske undersøkelser i og ved boligen ble påbegynt i natt.

Det skal bo flere personer fra Øst-Europa i boligen hvor hendelsen fant sted, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Avisa skriver også at den siktede 50-åringen bor her, mens fornærmede og den siktede 30-åringen ikke har kjent adresse i Norge.

Meldingen ble varslet til politiet klokka 23.49.