Polsk partileder roser Hitler

Lederen for et av Polens største partier roser den tyske nazilederen Adolf Hitlers sysselsettingspolitikk og sier han ikke forstår hvorfor Hitler gjennomførte jødeutryddelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- I begynnelsen av sine aktiviteter hadde Adolf Hitler et virkelig godt program, sier Andrzej Lepper, leder for partiet Samoobrona til avisen Zycie Warszawy onsdag.

Samoobrona, som betyr Selvforsvar, er blant de mest populære partiene i Polen og har fått støtte på inntil 30 prosent i de siste meningsmålingene.

- Hvis han ikke hadde gått i retning fascisme og folkemord, ville han virkelig ha fått Tyskland på fote. Han utryddet arbeidsløshet og skapte en bred sysselsettingsfront, sier Lepper.

- Jeg vet ikke hva som skjedde med ham, hvem som påvirket ham slik at han gikk i retning folkemord. Han var trolig den største kriminelle i historien, tilføyde partilederen.

En rekke polakker uttrykker sjokk over partilederens uttalelser. Polsk lov har en strafferamme på inntil to års fengsel for uttalelser som støtter fascisme og nazisme.

(NTB)

ROSER HITLER: Andrzej Lepper, leder for partiet Samoobrona.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer