Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polsk politi avviser arrestasjonen

Politiet bekrefter imidlertid at en mann er i avhør og at man undersøker om han kan kobles til Anders Behring Breivik.

 ÅSTEDET:  Mannen som i dag skal ha blitt pågrepet i Polen er ifølge lokale medier siktet for delaktighet i attentatet mot Regjeringskvartalet. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
ÅSTEDET: Mannen som i dag skal ha blitt pågrepet i Polen er ifølge lokale medier siktet for delaktighet i attentatet mot Regjeringskvartalet. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Polske medier meldte tidligere i dag at en person var pågrepet og siktet for delaktighet i Oslo-bomben i forbindelse med en razzia i byen Wroclaw.

Dette avviser polsk politi ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det er imidlertid blitt påstått også overfor Dagbladet at mannen faktisk ble anholdt.

Ifølge Reuters har polsk politi avhørt en mann, og undersøker nå om det er noen forbindelser mellom ham og Anders Behring Breivik. Dette skal være en mann som driver nettsalg av kjemikalier, og en av forhandlerne Behring Breivik benyttet seg av.

Polske sikkerhetskilder opplyser til nyhetsbyrået av produktene den terrorsiktede nordmannen kjøpte produkter som ikke var ulovlige å selge. De sier også at det foreløpig virker som om det bare var kommersiell kontakt mellom Behring Breivik og den polske mannen.

Ransaket lageret Lageret til nettbutikken skal også ha blitt ransaket av polsk politi.

Polske medier meldte tidligere at det var innehaveren av en internettbutikk som var pågrepet. Behring Breivik skriver i dagboka si at han blant annet kjøpte kjemikalier som kunne gjøre bomba kraftigere, samt ingredienser til utløsermekanismen av den polske forhandleren.

Flere polske medier meldte at innehaveren av firmaet, som leverer kjemiske produkter over internett, søndag ble anholdt av folk fra politiet og landets sikkerhetspoliti.

Det skulle dreie seg om en mann som er bosatt i Wroclaw - og som driver forretningen sin derfra.

Ifølge nettstedet Onet.pl mottok polske myndigheter allerede fredag en hastemelding fra norsk politi.

Der skal de ha blitt bedt om å undersøke den pågjeldende mannen og den forretningen han driver over nettet.

- Kan holdes i to døgn En polsk jurist sa til Dagbladet at mannen nå kan tilbakeholdes i 48 timer uten å måtte framstilles for varetektsfengsling. Dette skjedde før polsk politi avkreftet meldingen.

Vedkommende sa at det måtte foreligge tungveiende bevis mot ham, siden myndighetene allerede nå går ut med detaljer omkring den foreløpige siktelsen.