Polsk politi avviser arrestasjonen

Politiet bekrefter imidlertid at en mann er i avhør og at man undersøker om han kan kobles til Anders Behring Breivik.

ÅSTEDET:  Mannen som i dag skal ha blitt pågrepet i Polen er ifølge lokale medier siktet for delaktighet i attentatet mot Regjeringskvartalet. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
ÅSTEDET: Mannen som i dag skal ha blitt pågrepet i Polen er ifølge lokale medier siktet for delaktighet i attentatet mot Regjeringskvartalet. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Polske medier meldte tidligere i dag at en person var pågrepet og siktet for delaktighet i Oslo-bomben i forbindelse med en razzia i byen Wroclaw.

Dette avviser polsk politi ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det er imidlertid blitt påstått også overfor Dagbladet at mannen faktisk ble anholdt.

Ifølge Reuters har polsk politi avhørt en mann, og undersøker nå om det er noen forbindelser mellom ham og Anders Behring Breivik. Dette skal være en mann som driver nettsalg av kjemikalier, og en av forhandlerne Behring Breivik benyttet seg av.

Polske sikkerhetskilder opplyser til nyhetsbyrået av produktene den terrorsiktede nordmannen kjøpte produkter som ikke var ulovlige å selge. De sier også at det foreløpig virker som om det bare var kommersiell kontakt mellom Behring Breivik og den polske mannen.

Ransaket lageret Lageret til nettbutikken skal også ha blitt ransaket av polsk politi.

Polske medier meldte tidligere at det var innehaveren av en internettbutikk som var pågrepet. Behring Breivik skriver i dagboka si at han blant annet kjøpte kjemikalier som kunne gjøre bomba kraftigere, samt ingredienser til utløsermekanismen av den polske forhandleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer