Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Polsk politiker drakk seg full og ropte «Heil Hitler!» i Tyskland

Har beklaget og trukket seg fra verv.

HITLER-HILSEN: Jacek Protasiewicz  i det polske regjeringspartiet har havnet i hardt vær etter at han drakk seg full på flyet til Tyskland og ropte «Heil Hitler!» til tollerne på flyplassen i Frankfurt. Foto: AFP/NTB Scanpix
HITLER-HILSEN: Jacek Protasiewicz i det polske regjeringspartiet har havnet i hardt vær etter at han drakk seg full på flyet til Tyskland og ropte «Heil Hitler!» til tollerne på flyplassen i Frankfurt. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ledende politiker i det polske regjeringspartiet har havnet i hardt vær etter at han drakk seg full på flyet til Tyskland og ropte «Heil Hitler!» til tollerne på flyplassen i Frankfurt.

Jacek Protasiewicz har beklaget opptrinnet og trukket seg fra vervet som leder for partigruppen til det polske regjeringspartiet Borgerplattformen i EU-parlamentet.

Det er uklart om han også må gi slipp på posten som visepresident i EU-parlamentet.

Ifølge Protasiewiczs versjon av hendelsen, rakk han å sette til livs to flasker vin på den under to timer lange flyturen til Frankfurt.

Relativt påseilet havnet han deretter i høylytt krangel med tollerne på flyplassen og ropte ifølge øyenvitner «Heil Hitler!» til dem.

Protasiewicz ga seg ikke med det, men ville også vite om de uniformerte tollerne «noensinne hadde vært i Auschwitz», konsentrasjonsleiren de tyske nazistene drev i O?wi?cim utenfor Krakow under andre verdenskrig.

Opptrinnet i Frankfurt kommer svært ubeleilig på Polens statsminister Donald Tusk, som forsøker å reparere forholdet til nabolandet som har vært anstrengt helt siden den tyske okkupasjonen under andre verdenskrig.

Tusk har slått fast at Protasiewiczs oppførsel var uakseptabel, og den polske politikeren har også beklaget overfor alle «som ble opprørt» over hans «upassende oppførsel» i Frankfurt.

Beklagelsen satt imidlertid langt inne, ettersom Protasiewicz først hevdet at tollerne hadde provosert ham, vært uforskammede mot ham og dyttet ham.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!