<strong> MØRKT OG STENGT:</strong>  I begynnelsen av juni ble det ene løpet i Smestadtunnelen stengt for langvarig vedlikehold. Torsdag ettermiddag blokkerte en polsk lastebilsjåfør resten. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix.
MØRKT OG STENGT: I begynnelsen av juni ble det ene løpet i Smestadtunnelen stengt for langvarig vedlikehold. Torsdag ettermiddag blokkerte en polsk lastebilsjåfør resten. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix. Vis mer

Polsk sjåfør mørkla og blokkerte Smestadtunnelen

Jobber for at den blir klar til morgentrafikken fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vegvesenet håper at trafikknåløyet Smestadtunnelen i Oslo kan være åpen for trafikk igjen fra fredag morgen.

Seint torsdag kveld og natt til fredag jobbet fortsatt mannskaper med å få tilbake og signaler i tunnelen, som har redusert trafikk fra før på grunn av langvarige vedlikeholdearbeider.

Her er Vegvesenets løpende info om Smestadtunnelen og andre strekninger med ekstraordinære trafikkforhold.

Det var ved 17-tiden torsdag at det plutselig ble stummende mørkt inne i trafikknutepunktet i Oslo vest.

Takket være beskjeden jobbtrafikk i sommerferien og effektive lystavler med instruksjoner for omkjøring fra begge ender, er det ikke meldt om store trafikkproblemer torsdag ettermiddag og kveld.

Førerkort beslaglagt
- Det var en polsk lastebilsjåfør som forårsaket mørkleggingen. Øyenvitner har forklart at han kjørt for tett inn mot siden og rev med seg et signalanlegg og åtte lamper.

- Han og lastebilen ble funnet parkert i Nedre Kalbakkvei et godt stykke unna der det skjedde, sier operasjonsleder Martin Todnem i Oslo-politiet til Dagbladet.

Sjåføren fortsatte, men han og bilen ble funnet etter publikums observasjoner.

- Skadene på bilen etterlot ingen tvil. Sjåføren ble fratatt førerkortet, og er foreløpig. På grunn av språkproblemer har politiet ennå ikke fått noen fullstendig versjon fra han om hva som skjedde, sier operasjonslederen. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer