Polske brødre dømt for brann på planlagt asylmottak

Et brødrepar er dømt til fengsel og må betale 9,6 millioner kroner i erstatning etter brannen på det planlagte asylmottaket Lune Huler i Lindås i Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Straffen er satt til sju års fengsel for en 37-åring, mens den 35 år gamle lillebroren er dømt til seks og et halvt års fengsel, melder Bergens Tidende.

Hotell Lune Huler i Lindås skulle brukes som mottak for 40 enslige mindreårige asylsøkere. Den endelige godkjenningen til dette ble gitt ett døgn før brannen i desember 2015.

Statsadvokaten mener motivet bak brannen var frykt og rasisme.

Et ektepar lå og sov da brannen startet. Brødrene var derfor tiltalt etter mordbrannparagrafen. Ekteparet klarte å berge seg ut.

Aktor i Bergen tingrett mente at den eldste broren (37) hadde bestilt brannen av sin yngre bror (35) og en venn (40), mens han selv dro på julebord for å skaffe seg alibi. 40-åringen har også vært tiltalt, men oppholder seg i hjemlandet Polen og har ikke blitt utlevert til Norge.

Begge brødrene nektet straffskyld i retten. Aktor har ikke hatt tekniske bevis som DNA eller fingeravtrykk mot de to. Forsvarerne deres ba om frifinnelse for begge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer