Polske Isaf-soldater pågrepet for overgrep mot sivile

Etterforskes etter skyting i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sju polske Isaf-soldater er arrestert, mistenkt for å ha brutt internasjonal lov i forbindelse med en episode der sivile afghanere ble drept, skriver BBC News.

De sju er mistenkt for brudd på Haag- og Genèvekonvensjonene, som angir retningslinjene for folkeretten i krigstid, opplyser en talsmann for det polske forsvarsdepartementet.

Den aktuelle hendelsen fant sted i Øst-Afghanistan 16. august i år. Fem sivile ble drept og tre skadd da Isaf-styrker åpnet ild mot Taliban-opprørere.

Videre detaljer vil ikke talmannen gi, og det er ikke klart hvilken rolle de pågrepne soldatene skal ha hatt.

Hendelsen skjedde bare to dager etter at en polsk soldat ble drept. Det var første gang de polske styrkene led tap siden Polen sluttet seg til Isaf i 2002.

Ifølge en talsmann for påtalemyndigheten vil trolig en siktelse komme seinere i dag.

Polen har til sammen 1200 Isaf-soldater i Afghanistan.

MANNSTERKE: De polske Isaf-styrkene i Afghanistan teller til sammen 1200 soldater. (Personene på bildet har ikke tilknytning til saken.) Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP/SCANPIX
MANNSTERKE: De polske Isaf-styrkene i Afghanistan teller til sammen 1200 soldater. (Personene på bildet har ikke tilknytning til saken.) Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP/SCANPIX Vis mer