Polske leiesoldater aksjonerte i Stockholm

35-åringen leide kommandosoldater for å beskytte seg mot pengeutpressere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent i går kveld kjørte en leid lastebil inn ved en blokk i forstaden Våberg sør i Stockholm. Ut av bilen hoppet åtte muskuløse menn ikledd finlandshetter og skuddsikre vester, som satte kurs mot en leilighet i 2. etasje.

Kort tid etterpå kom soldatene ut med tre andre menn, som de brutalt la i bakken. Deretter overleverte de seg selv og de tre ofrene til politiet, skriver Expressen.

Polsk detektivbyrå

Leiesoldatene er høyst sannsynlig tilknyttet det svært kontroversielle polske detektiv- og sikkerhetsfirmaet Rutkowski Patrol, som er kjent for også å operere utenfor Polen. Firmaet ledes av Krzysztof Rutkowski - superkjendis og parlamentsmedlem i hjemlandet. Rutkowski Patrol har spesialisert seg på utpressingssaker og kidnappinger.

- De sparket inn døren Jeg hørte skrik og slag og et voldsomt smell. Jeg så også at de sparket ned en person inne i leiligheten, sier 11-åringen Mona-Lena Elali, som var vitne til dramaet.

Dagens Nyheter skriver at flere kameraer har blitt beslaglagt av politiet. Styrken pleier nemlig å filme sine aksjoner, som vises på et populært polsk tv-show. En trailer for showet kan du se her

- Ettersom jeg har forstått er dette en form for «innsatsstyrke» som under ledelse av parlamentarikeren reiser Europa rundt for å plukke opp kriminelle som de anser at det lokale politiet ikke klarer å håndtere. Alt er ivrig applaudert av polske medier. Det er fullstendig bisart, sier Christer Sjöblom, kriminalsjef ved Söderortspolitiet, til Dagens Nyheter.

Avhøres nå

Mannen som hadde leid inn mennene hadde ifølge vitner vært utsatt for pengeutpressing i lang tid, uten å få hjelp av politiet. Derfor tok han saken i egne hender.

- Han sa at de hadde skutt på ham og at han ikke orket lenger, sier naboen Nikos til Expressen.

De involverte skal sitte i avhør utover dagen.

Ifølge Aftonbladet har lederen for kommandogruppen krevd å bli løslatt fordi han har diplomatisk immunitet. Politiet skal nå ha etterkommet dette ønsket.

SHOW-SOLDATER: Polske kommandosoldater tilknyttet Rutkowski Patrol slo til i Stockholm i natt.